04/05/2021 | Yazar: Kaos GL

İlker ve Sezgin, Yine Yeni Yeniden 90’lar podcast serisinin yeni bölümünde Sıdıka, Sıcak Saatler ve Kaldırım Çiçeği dizilerini konuşuyor: Hangi dizi zamanın testine dayanır hangisi dayanmaz?

Yine Yeni Yeniden 90’lar: Diziler Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İlker Hepkaner ve Sezgin İnceel’in geçtiğimiz yıl Ekim ayının ortasında ilk bölümünü yayınladığı “Yine Yeni Yeniden 90’lar” podcast serisi, onların deyimiyle “90’ların iyisine kötüsüne nur yağarken” feminist ve kuir akademisyenlerin neleri hatırladığına ve neleri eleştirdiğine odaklanıyor.

On yılın bütününe geniş bir yelpazeden bakmak yerine gölgelerde kalanların peşine düşen ikili yeni bölümde bölümde, 90’ların en önemli kültüler olaylarından dizilere bakıp soruyor: Hangi dizi zamanın testine dayanır hangisi dayanmaz?

İkili Sıdıka’nın boğucu evine, Sıcak Saatler’in hareketli haber merkezine ve Kaldırım Çiçeği’nin kaldırımlarına uğrarken bir yandan da mizah ve televizyon arasındaki ilişkiyi, Mehmet Aslantuğ ve Arzum Onan’ın Türkiye’nin “gözde çifti” olmasını, adaptasyonların anlamlarını ve seks işçiliğinin günümüzde nasıl algılandığını ve algılanması gerektiğini bu bölümde konuşuluyor.

Sibel Can hayranlığının damgasını vurduğu 42. bölümü buradan dinleyebilirsiniz.

Ayrıca serinin FacebookTwitter ve Instagram sayfalarını takip edebilirsiniz. 


Etiketler: medya
İstihdam