13/07/2012 | Yazar: Kaos GL

Yüksel Caddesi’nde yarın ‘Ayrımcılık ve Nefret’, ‘Gençlik ve Sosyal Haklar’, ‘Gençler Her Yerde’, ‘Barınma Hakkı’, ‘Tutuklu Öğrenciler’ ve ‘Genç Kadınlar’ aatölyeleri ve sokak panelleri düzenlenecek.

Yüksel Caddesi Hafta Sonu Gençlerin Olacak! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Çankaya Kent Konseyi Gençlik Meclisi tüm başkentlileri 14 – 15 Temmuz’da Yüksel Caddesi’ne davet ediyor.

Yüksel Caddesi’nde yarın “Ayrımcılık ve Nefret”, “Gençlik ve Sosyal Haklar”, “Gençler Her Yerde”, “Barınma Hakkı”, “Tutuklu Öğrenciler” ve “Genç Kadınlar” aatölyeleri ve sokak panelleri düzenlenecek.
“Sokaklar Gençlerindir!” adlı proje gençliğin toplumda görünürlüğünü arttırmak; tüm gençlik gruplarının akranlarına ve yetişkinlere erişimini sağlamayı hedefliyor.

Gençliğin idealizmini, cesaretini ve sesini kent yönetimlerinden başlayarak herkese duyurmayı hedefleyen Çankaya Kent Konseyi Gençlik Meclisi, "Sokaklar Gençlerindir!” adlı projeyle sokağa iniyor. Liseli - üniversiteli, çalışan - işsiz ayrımı olmadan tüm gençleri bir araya getirmeyi hedefleyen proje ücretsiz kültür sanat etkinlikleri; atölyeleri ve panelleriyle sokakta olacak.

14 Temmuz günü Yüksel Caddesi’nde başlayacak olan etkinlikler kapsamında "Ayrımcılık ve Nefret”, "Gençlik ve Sosyal Haklar”, "Gençler Her Yerde”, "Barınma Hakkı”, "Tutuklu Öğrenciler” ve "Genç Kadınlar” konulu atölye çalışmaları ve sokak panelleri düzenlenecek. Tiyatro gösterileri ve müzikle renklenecek olan "Sokaklar Gençlerindir!” etkinlikleri 15 Temmuz akşamı saat 19.00’da Redd Grubu’nun vereceği konserle sona erecek.

Toplumun gençlere bakış açısını değiştirmeyi, gençliğin toplumda görünürlüğünü arttırmayı ve tüm gençlik gruplarının akranlarına ve yetişkinlere erişimini sağlamayı hedefleyen projedeki tüm etkinlikler ücretsiz.
 
SOKAKLAR GENÇLERİNDİR!
 
14 TEMMUZ CUMARTESİ
 
16.00 SOKAKLAR GENÇLERİNDİR PANKART YAPIMI
17.00 GENÇLİK SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ STANDLARININ VE ATÖLYELERİN AÇILMASI
17.00 TUTUKLU ÖĞRENCİLER ATÖLYESİ
 KONUŞMACILAR: DR. IŞIKHAN GÜLER (ÇANKAYA KENT KONSEYİ BAŞKANI)
CAN KAYA (HOPA DAVASI SANIKLARINDAN)
18.15 BARINMA HAKKI ATÖLYESİ
 KONUŞMACILAR: SN. BÜLENT TANIK (ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI)
ELİF CABADAK (ÇANAKAYA KENT KONSEYİ GENÇLİK MECLİSİ YK ÜYESİ)
19.00 ETKİLEŞİMLİ ATÖLYELER
AYRIMCILIK VE NEFRET SÖYLEMLERİ
SOSYAL HAKLAR
GENÇ KADINLAR
 
15 TEMMUZ 2012
19.00 REDD KONSERİ 
 
http://www.cankayakentkonseyi.org/

Etiketler: yaşam, gezi/mekan
İstihdam