20/04/2021 | Yazar: Kaos GL

Hande Buse Şeker’in öldürüldüğü 9 Ocak 2019’dan, katil Volkan Hicret hakkında müebbet hapis cezası verilen 26 Kasım 2020’ye uzanan hukuki sürecin zaman çizelgesini hazırladık.

Zaman çizelgesi: Hande Buse Şeker davası Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Çizim: Aslı Alpar / Kaos GL

UYARI: Bu haber şiddete ilişkindir. Detaylara girilmese de yaşananlar aktarılmaktadır. İçerik daha önce şiddete, ayrımcılığa, nefrete uğrayan ya da şahit olan kişiler için o anları tetikleyebilir, travmatik etkiler yaratabilir. Böyle bir durumda size destek olabileceğini düşündüğünüz ruh sağlığı uzmanına ulaşabilir, şehrinizdeki LGBTİ+ oluşumu ile bağlantıya geçebilir veya destek için danisma@kaosgl.org a mail atabilirsiniz.

İzmir’de yaşayan, geçimini seks işçiliğiyle sağlayan trans kadın Hande Buse Şeker, evinde, 9 Ocak 2019’da Volkan Hicret isimli polis memuru tarafından gasp edildi ve öldürüldü.

Mahkeme, katil Volkan Hicret hakkında İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın yedinci duruşmasında, Hicret’e kasten öldürme suçundan müebbet, nitelikli cinsel saldırı suçundan 21 yıl, nitelikli yağma suçundan 3 kez 5 yıl 6 ay, yaralama suçundan 2 kez 9 ay, kişinin hatırasına hakaret suçundan 2 yıl hapis cezası verdi.

Şeker’in öldürülmesinin ardından alanda, Meclis’te ve mahkemede süren mücadeleyi, özetleyen bir zaman çizelgesini bir kişi daha eksilmemek umuduyla yayımladık. Trans cinayetlerinin politik olduğunu bir kez daha hatırlatmak ve yedi duruşma süren bir davaya eşlik eden uzun soluklu bu mücadelenin unutulmamasını istedik.

Zaman çizelgesine buradan ulaşabilirsiniz. 


Etiketler: insan hakları
İstihdam