01/09/2014 | Yazar: Kaos GL

Zeugmadi LGBTİ kuruluşunun ilk yılında Kaos GL’den Ali Erol ve Yıldız Tar’ın katılımıyla panel ve film gösterimi düzenledi.

Zeugmadi LGBTİ kuruluşunun ilk yılında Kaos GL’den Ali Erol ve Yıldız Tar’ın katılımıyla panel ve film gösterimi düzenledi.
 
Antep’teki LGBTİ’lerin heteroseksizme, kapitalizme, faşizme, ırkçılığa ve ekolojik yıkıma karşı kurduğu Zeugmadi LGBTİ birinci yılını kutluyor. LGBTİ’lerin özgürlük ve eşitlik mücadelesini Antep’te yaptığı etkinliklerle yükselten Zeugmadi LGBTİ, ilk yılında Kaos GL Derneği’nden katılımcılarla çeşitli etkinlikler düzenliyor.
 
“Burdayım rafığım!”
Zeugmadi’nin sokağa çıkışının birinci yılında “Burdayım rafığım” başlığıyla düzenlenen panele Kaos GL Derneği’nden Ali Erol ve Yıldız Tar katıldı. Antep Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) binasında dün (31 Ağustos) düzenlenen panelde Ali Erol, LGBTİ’lerin eşitlik mücadelesinden bahsederken; Yıldız Tar ise sol, sosyalist muhalefet ve LGBTİ hareketi üzerine konuştu.
 
Ali Erol: Tanınma yoksa barış da yok!
Ali Erol, Kaos GL’nin kuruluş sürecinden bugüne topyekun özgürleşme ve eşitlik için mücadele verdiğini belirterek, “Kurtuluş yok, tek başına sloganı bizler için sadece bir slogan değil. Bu hayatın hakikati ve bir realite. Toplumsal mücadele bir bütün olarak düşünülmeli. 1 Eylül Dünya Barış Günü vesilesiyle toplumsal mücadele ile gelen bir barışa olan ihtiyacımızı bir kez daha vurgulamak istiyorum. Toplumsal barış ezilen, ötekileştirilen, sömürülen her kesimin her kimliğin özgürleşmesi ve eşitlik ile mümkündür” dedi.
 
LGBTİ’lerin tanınma ve görünürlük mücadelesinin tarihsel arka planını aktaran Erol, “Tanınma yoksa barış da yok” dedi.
 
Yıldız Tar: Egemen de ezilen de heteroseksizmde uzlaşıyor
Ardından söz alan Yıldız Tar ise, LGBTİ’lerin savaş ortamında kültür savaşlarının bir nesnesi haline getirildiğini söyledi. Savaşan tarafların birbirlerini “itibarsızlaştırmak” için hem LGBTİ kimliklerini hem de homofobiyi araçsallaştırdığını sözlerine ekleyen Tar, “LGBTİ mücadelesi yıllar boyunca hem egemen rejim tarafından hem de rejim karşıtı, sistem karşıtı hareketler tarafından görmezden gelindi. Egemen ile ezilen söz konusu LGBTİ’lere dönük nefret olunca ortaklaştı” dedi.
 
Herkesin kendi “evinden” mücadeleye başlaması gerektiğini ifade eden Tar sözlerine şöyle devam etti: “Heteroseksizm her hücrede kendisini yeniden ve yeniden üreten bir ezme ve yok etme mekanizması. Kendi evlerimizi, örgütlerimizi mücadele alanına dönüştürmedikten sonra hakiki bir yüzleşme mümkün değil. Yine vurgulamak gerek ki, heteroseksizm başlı başına mücadele edilmesi gereken bir durumdur. Ne sadece kapitalizme, ne ırkçılığa ne de erkek egemenliğine bağlıdır. Bunlar birbiriyle ilişkilidir ancak heteroseksizme karşı aktif bir mücadele yürütülmedikçe; homofobi ve transfobi aşılamaz. Mesele bütün bu mücadeleleri birlikte yürütebilmek…”
 
Söyleşinin ardından Kırkayak Sanat Merkezi’nde “Lawrence Anyways” filmi gösterildi. Zeugmadi LGBTİ bugün de 1 Eylül Dünya Barış Günü Yürüyüşü’ne katılacak ve ardından Yeşilsu merdivenlerini gökkuşağına boyayacak. 

Etiketler: yaşam
İstihdam