23/02/2014 | Yazar: Eyüp Çakır

Zeugmadi LGBT Sevda Başar’ın transfobik nefret cinayeti sonucu öldürülmesini protesto etti.

Zeugmadi LGBT Sevda Başar’ın transfobik nefret cinayeti sonucu öldürülmesine ilişkin basın açıklaması düzenledi, “Sevda Başar’ın katili erkek zihniyetidir” dedi.
Antep’te erkek arkadaşı Ethem Orhan(takma adı Derman) tarafından öldürülen 28 yaşındaki seks işçisi trans kadın Sevda Başar’ın öldürülmesinin ardından ZeugMadi LGBT oluşumu Cumartesi günü bir basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasına Sevda’nın yakın arkadaşları da katıldı.
 
Sevda Başar, geçtiğimiz Çarşamba gecesi sevgilisi tarafından bir çiftlik evinde alıkoyulduktan sonra öldürülüp, evin bahçesine çıplak bir şekilde gömülmüş, katilin Sırbistan’a kaçtıktan sonra kendisini jandarmaya ihbar etmesi üzerine cesedine ulaşılmıştı.

Sevda Başar’a evlilik vaad eden sevgilisi Ethem Orhan’ın olaydan sonra evli olduğu ortaya çıktı. Katil Ethem Orhan ayrıca Sevda’nın parasını ve altınlarını da alıp Sırbistan’a kaçtı.
 
Transfobinin ve erkek şiddetinin protesto edildiği basın açıklamasında atılan sloganlar şöyleydi: “Transfobik devlet, yıkacağız elbet’’, “Susmuyoruz, buradayız, alışın, alışın, gitmiyoruz’’, “Erkek öldürüyor, devlet görmüyor’’, “Dünya yerinden oynar, dönmeler özgür olsa, kadınlar özgür olsa.” 
 
Transların ve seks işçilerinin haklarının tanınması, saldırganların cezalandırılmasının talep edildiği basın açıklamasının tam metnine şuradan ulaşılabilir.
 

Fotoğraflar: Ali Vefa Yurdal

İlgili haber:

Antep’te Transfobik Nefret Cinayeti


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
nefret