02/05/2024 | Yazar: Kaos GL

Zeynep Gönen’in “Yaş” sergisinin kapanışı, Aylime Aslı Demir moderatörlüğünde gerçekleşecek sanatçı konuşmasıyla, 4 Mayıs Cumartesi saat 17:00’da Ankara Ka Stüdyo’da gerçekleşecek.

Zeynep Gönen’in “Yaş” sergisinin kapanışı 4 Mayıs Cumartesi günü gerçekleşecek Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Etkinliğe katılmak için kayıt ya da rezervasyon gerekmiyor.

Etkinlik duyurusunda şu ifadeler yer aldı:

“Zeynep’in sergi boyunca seramik çamurunda yaşattığı bitkileri evinizde yaşatmaya devam etmek isterseniz küçük saksılarınızda topraklarınızla gelmenizi öneriyoruz!”

“Yaş” sergisi hakkında

“Yaş” sergisi, oyuncu bir keşif amacıyla yola çıkar ve maddelerin ilişkiselliğinin bir deneyi olarak görülebilir. Vazolar (2024), bölünmeyen ilgiye ihtiyaç duyan, kendi kendilerine değişen ve öngörülemeyen üretim pratiklerine başlar, sergi süresince de oluşmaya, dönüşmeye devam eder. Sanatçı, asgari planla süreci başlatırken, sonrasında da besleyici, izleyici ve gözlemci gibi konumlarda süreçte yer almaya devam eder. Geleneksel vazolardan farklı olarak çamuru fırınlamadan ıslak halde tutarak, “toprakla ilişkisi kesilmemiş” çiçek ve bitkileri sergileyerek bu formaların değişkenliği için bir alan tanır. Çamuru bitkinin hayati unsuru kullanımına döndüren canlı ve hareket halindeki vazolar, ziyaretçi için de her defasında yenilenen bir deneyim sunar.

Sergide, Gönen’in canlı vazolarının oluşum sürecine onu hazırlayan Cam Altı (2021), Seramik Üstü Çiya (2022), Cam Üstü Kıtık (2021), Alet Çantası (2024) isimli üretimleri de eşlik eder. Rastlantısallığı benimsediği ve üretiminin akışkanlığı ve değişkenliği üzerine düşündüğü heykellerinde, malzeme dönüşümü ve zamansallığın alanlarına inmeyi amaçlar.

Ankara merkezli sanatçı Zeynep Gönen genellikle buluntu ve doğal nesnelerden yaptığı heykel pratiğinde kuir ekoloji üzerine çalışır. Malzemelerin yarattığı olasılıkları süreç/zaman çerçevesinde deney(im)leme; merak, araştırma, oynama, şefkat kavramları, Gönen’in seramik ve doğa üzerine ilişkilenmelerinde ana yönlendiricilerdir.


Etiketler: kültür sanat, yaşam
İstihdam