10/02/2016 | Yazar: Yıldız Tar

Yeni dönemde de üniversite öğrencileriyle buluşacak Ayrımcılık Karşıtı Dersler’i Kaos GL’den Seçin Tuncel’den dinledik.

Zil çaldı, Ayrımcılık Karşıtı Dersler başlıyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Yeni dönemde de üniversite öğrencileriyle buluşacak Ayrımcılık Karşıtı Dersler’i Kaos GL’den Seçin Tuncel’den dinledik. Ayrımcılık Karşıtı Dersler’in sizin kampüsünüzde de olmasını isterseniz egitim@kaosgl.org adresine mail atmanız yeterli!

Kaos GL Derneği, “Ayrımcılık Karşıtı Dersler” kapsamında birçok üniversitede öğrenci ve akademisyenle bir araya gelmeye yeni eğitim-öğretim döneminde de devam edecek.

Derslerin koordinasyonunu yürüten Kaos GL Derneği Başkanı Seçin Tuncel, bu derslerde neler yapıldığını KaosGL.org’a şöyle anlattı:

“Ayrımcılık Karşıtı Dersler’in en önemli özelliği birçok meslek elemanına cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğine ilişkin doğru bilgilere ilk elden, öğrencilik hayatında ulaşma imkanı tanıması. Birçok meslek elemanı öğrencilik hayatında cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğine dair bilgiyi informal yollardan edindiği için meslek hayatlarında bu yanlış bilgilerle tutum gösteriyorlar. Biz bu derslere alanda uzman kişilerle giderek bu informal öğrenme sürecine müdahale ediyoruz.”

                                                             Foto: Sibel Yükler

“Öğrenciler farklı bir bakış açısı kazanıyorlar”

Derslerin farkındalık oluşturmada büyük etkisi olduğunu da vurgulayan Tuncel, bu farkındalığı şöyle açıkladı:

“Derslere gittiğimizde, özellikle öğrencilerle sohbet ettiğimizde öğrenciler farklı bir bakış açısı kazanıyor. Mesela psikolojik danışmanlık ve rehberlik bölümü öğrencileri müfredat eksikliği ve eğitimdeki heteroseksizm yüzünden normlara uymayan çocuklarla/LGBTİ çocuklarla karşılaşmalarında nerelere yönlendirme yapacaklarını ya da çocuğun yüksek yararı için nasıl bir tutum izleyeceklerinin bakış açısını derslerle kazanıyorlar.”

Ayrımcılık Karşıtı Dersler neden sizin kampüsünüzde olmasın?

Kaos GL Derneği Ankara’ da farklı üniversitelerin eğitim bilimleri, sosyoloji, kamu yönetimi, siyasal bilgiler, uluslararası ilişkiler, iletişim, kadın çalışmaları, sosyal hizmet, psikoloji, psikolojik rehber danışmanlık, hukuk, tıp ve sağlık bilimleri gibi fakülte ve bölümlerin derslerine konuk olarak birlikte ders yapıyor.

Akademisyen ve öğrencilerden gelecek davetleri değerlendirecek olan Kaos GL, derslerin alanı ve kapsamı üzerinden cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığı ile LGBTİ konularının tartışılmasına katkı sunacak.

LGBTİ alanında çalışmak isteyen öğrenci ve akademisyenler, “Ayrımcılığa Karşı Dersler” programı kapsamında Kaos GL Derneği’ne egitim@kaosgl.org adresinden ulaşabilir. 

Öğrenciyim ne yapabilirim?

Ders programında yer alan konular içerisinde LGBTİ alanı ile ilişkilendirilecek herhangi bir gündem var ise ders hocası ve Kaos GL ile iletişime geçebilirsiniz.

Hocayım ne yapabilirim?

Kaos GL birçok farklı alanda multidisipliner akademik üretimin de gerçekleştiği bir kurum. Herhangi bir dersinizin bir gününü Kaos GL ile birlikte yürütmek isteyen öğretim görevlileri de aynı adresten Kaos GL ile iletişime geçebilir.


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam