13/11/2019 | Yazar: Gözde Demirbilek

Bu yıl 11-15 Kasım tarihlerinde kutlanan Zorbalık Karşıtı Hafta’nın teması: Değişim bizimle başlar!

Zorbalık Karşıtı Hafta kutlu olsun! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Zorbalık Karşıtı Hafta (Anti-Bullying Week) bu yıl 11-15 Kasım tarihlerinde kutlanıyor. İngiltere’de Zorbalık Karşıtı İttifak (Anti-Bullying Alliance) öncülüğünde kutlanmaya başlayan Hafta, bu yıl “Değişim bizimle başlar!” (“Change starts with us!”) temasıyla düzenleniyor. Hafta, eğitimcilere, ebeveynlere, bakıcılara, çocuklara ve gençlere; zorbalığın durdurulması ve çocuklarının yaşamlarına kalıcı değişiklikler getirmeleri için gereken bilgi ve araçları sağlamayı amaçlıyor.

zorbalik-karsiti-hafta-kutlu-olsun-1

Eşi Farklı Çorap Günü

Hafta kapsamında 12 Kasım “Eşi Farklı Çorap Günü” (“Odd Socks Day”) olarak kutlanıyor. İnsanları kendilerini ifade etmeleri için cesaretlendirmeyi amaçlayan bir tema ile seçilen bu gün, Zorbalık Karşıtı İttifak’ın (Anti Bullying Alliance) zorbalığa karşı farkındalığını arttırma yollarından biri. İttifak, Eşi Farklı Çorap Günü için “İnsanların kendilerini ifade etmeleri, hepimizi benzersiz kılan şeyleri kutlamaya teşvik etmek için bir fırsat” diyor.

Sadece 12 Kasım’da değil, hafta boyu eşi farklı çoraplar giyerek çektiğiniz fotoğrafları #OddSocksDay hashtagiyle paylaşabilirsiniz.

zorbalik-karsiti-hafta-kutlu-olsun-2

Eğitim-Sen İstanbul Şubeleri: “LGBTİ öğretmen ve öğrenciler ayrımcılığa uğruyor”

Eğitim-Sen İstanbul Şubeleri, 21 Haziran’da İstanbul 3 No’lu şubede eğitimde cinsiyetçilik, homofobi ve transfobiye ilişkin basın açıklaması yaptı. Okullardaki cinsiyetçilik ve nefrete dikkat çeken açıklamada mevcut müfredatın cinsiyetçi ve heteroseksist olması sebebiyle LGBTİ öğretmen ve öğrenciler ayrımcılığa uğradığı belirtildi.

LGBTİ+ öğrencilerimi aile ve okul kıskacından nasıl koruyabilirim?

LGBTİ+ öğrenciler, okulda akranlarından zorbalık görebilir ve ev içinde ayrımcılığa maruz kalabilir.

Kaos GL Derneği’nin 2012 yılında çıkartmış olduğu “LGBT Öğrencileri Aile ve Okul Kıskacına Karşı Nasıl Korumalı!” rehberinden güncel terminolojiye uygun olarak hazırlanmış mini rehberi buradan inceleyebilirsiniz.


Etiketler: yaşam
İstihdam