18/03/2024 | Yazar: Yusuf Çelik

Pembe Yakalılar, Mersin ve Adana’da bir araya geldi.

“2015’ten sonra LGBTİ+’ların sendikalardaki görünürlüğü azaldı” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Pembe Yakalılar, 15 Mart Cumartesi günü LGBTİ+'ların iş hayatında yaşadığı sorunları sendikal hareketin gündemine taşımak ve çözüm üretmek için Mersin KESK şubeleriyle bir araya geldi.

LGBTİ+'ların sendikal haklarını korumak ve görünürlüğünü artırmak için sendikalarla bir araya gelen Pembe Yakalılar, 2015 sonrası değişen siyasi atmosfere işaret ederek, LGBTİ+ hareketinin yalnızlaştırılan bir hareket olduğunu ve artan örgütlü nefret politikalarının buna neden olduğuna dikkat çekti.
Kesk şubeleri temsilcilerinin katıldığı buluşmada; LGBTİ+'ların haklarını korumak, sendikalardaki görünürlüğünü arttırmak ve sendikaların dönüşümüne katkı sunma konuları ele alındı.
Buluşmada , LGBTİ 'ların sendikalarda fobiye maruz bırakılmaması; sendikal örgütlenme alanlarının açılması, toplumsal cinsiyet eğitimlerinin verilmesi ve sendikal örgütlenmenin önünün açılması gibi konular konuşuldu.
Toplantı sonucunda belirli periyotlarla Pembe Yakalılar ve Mersin KESK şubelerinin LGBTİ+ alanında etkinlikler ve atölyeler yapılması  kararlaştırıldı.

2015-ten-sonra-lgbti-larin-sendikalardaki-gorunurlugu-azaldi-1

Pembe Yakalılar’ın üçüncü durağı Adana oldu

Pembe Yakalılar, LGBTİ+’ların iş alanında yaşadığı sorunları ve çözüm önerilerini gündeme getirmek ve LGBTİ+’ların sendikal haklarına erişiminin önündeki engelleri kaldırmak için 16 Mart Cumartesi günü KESK şubeleriyle Eğitim Sen'de bir araya geldi.
OHAL ve Ankara yasaklarıyla birlikte LGBTİ+’ların sendikalardan uzaklaştığını belirten Pembe Yakalılar; hareketin kısıtlandığını, LGBTİ+’ların sendikalardan uzaklaştığını ve sendikal haklarının tekrar güvence altına alınması için ortak mücadele çağrısı yaptı.
Kesk şubeleri temsilcilerinin katıldığı buluşmada, sendikalı kadınlar, “2015 öncesinde sendikalarda LGBTİ+’ların görünürlüğü daha fazlayken 2015 sonrasında, LGBTİ+’lara, yönelen fobiden dolayı görünürlük azaldı. Sendikalarda her ne kadar LGBTİ+ sorunu aşılmış gibi görünse de iktidarın kurduğu dilden dolayı sendikalar zor durumda kalıyor. Bu sorunun ortadan kalkması için genel merkezler zorlanmalı. Aksi taktirde yerel zorlanacak. MYK’lar öncelikli olmalı ve planlamalar yapılmalı” dedi.
Buluşmada, LGBTİ+'ların haklarını korumak, sendikalardaki görünürlüğünü arttırmak ve sendikaların dönüşümüne katkı sunma konuları ele alındı.
Buluşmada, LGBTİ 'ların sendikalarda fobiye maruz bırakılmaması; sendikal örgütlenme alanlarının açılması, toplumsal cinsiyet eğitimlerinin verilmesi ve sendikal örgütlenmenin önünün açılması gibi konular konuşuldu.

Tıklayın-Pembe Yakalılar İzmir Sendika Grubu kuruluyor

Tıklayın-Pembe Yakalılar buluşuyor


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam