29/12/2021 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL’den Yıldız Tar, Katar’da yapılacak 2022 Dünya Kupası’nı SportifMag’a değerlendirdi: Katarlı LGBTİ+’lar süreğen ve sistematik bir baskının tam ortasında yaşamaya çalışıyor.

"LGBTİ+'lar değil; LGBTİ+'lara zulümdür insanlığı kirleten" Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Medya ve İletişim Program Koordinatörü Yıldız Tar, Katar’da yapılacak 2022 Dünya Kupası’na dair Sportif Mag’ın sorularını yanıtladı. Katar’ın ülkelerine gelecek olan LGBTİ+ turistlerin stadyumda veya gündelik hayat içerisinde gökkuşağı bayrağı kullanmasına verdiği “izni” değerlendiren Tar, "Böyle bir güvenceye ihtiyaç duyulması dahi ülkedeki durumu gözler önüne seriyor" dedi ve ekledi:

“LGBTİ+ hakları ticari ve turistik bir mesele değildir. Kişilerin insan olmaktan kaynaklı sahip oldukları, devredilemez ve bölünemez temel hak ve hürriyetleridir. Sırf para kazanmak için atılan bu adım, ülkedeki LGBTİ+’ların kupa sırasında ve sonrasında güvenlik içinde yaşayacağını garanti altına almıyor. Zulüm ve işkencenin bu kadar yoğun yaşandığı bir yerde, Katarlı LGBTİ+’lar süreğen ve sistematik bir baskının tam ortasında yaşamaya çalışıyor. Katar hükümeti, evlilik dışı rızaya dayalı cinsel ilişkileri suç sayan ve evlilik eşitliği olmadığı için aslında doğrudan LGBTİ+’ları hedef alan 285. maddeyi ve diğer tüm ayrımcı yasaları yürürlükten kaldırmadığı sürece bu sadece ve sadece turistlerin gözünü boyamaktan ibaret bir tür vitrin temizliği. Ancak eğer ki Katar’ın bu adımı gibi ticari bir yerden konuşacaksak; dükkanın içini kir ve pas götürmeye devam ediyor. Ancak kirli olanlar Katar’da devletin iddia ettiği gibi LGBTİ+’lar değil; LGBTİ+’lara zulümdür insanlığı kirleten.”

Röportajın tamamına ulaşmak için tıklayın.


Etiketler: yaşam, spor, dünyadan
İstihdam