29/03/2021 | Yazar: Kaos GL

Adana Kadın Platformu, 8 Mart’ta görevli polis memurlarının alana almadığı eylem materyallerini sıraladı: Köşesi gökkuşaklı pankart, gökkuşağı renklerinde flamalar, “Homofobik eğitim öldürür” dövizi…

Adana 8 Mart’ında alana alınmayan gökkuşaklı materyaller Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Adana Kadın Platformu, Emniyet Müdürlüğü’nün keyfî ve ayrımcı bir şekilde 8 Mart mitinginde gökkuşağı bayraklarını yasaklamasına ilişkin bir basın açıklaması yayınlayarak alana görevli polis memurları tarafından alınmayan materyalleri sıraladı:

“8 Mart Günü, miting için oluşturulan arama noktasında, tertip komitesinin içeri alınmasında bir sakınca olmadığını bildirmesine rağmen bazı flama, afiş ve pankartların miting alanına alınması görevli polis memurları tarafından engellendi. Alana alınmayan flama, afiş ve pankartlarımızın içeriklerinin bir kısmı şöyledir:

‘Patriarkaya karşı isyandayız. Özgürlüğümüz için alanlardayız’ pankartı kenarında küçük bir gökkuşağı resmi olduğu gerekçesiyle alana alınmamıştır.

Gökkuşağı renklerinde flamalar

‘Homofobik eğitim öldürür’ dövizi

‘Rektöre, patrona, kocaya itaat etmiyoruz’ dövizi

‘Susmuyoruz, korkmuyoruz, aşağı bakmıyoruz’ dövizi”

“Duruma ilişkin yazılı bir bildirim ise talep etmemize rağmen yapılmadı”

Platform, 8 Mart için Adana Valiliği’ne miting başvurusu ve Adana Emniyeti Güvenlik Şube Müdürlüğü’yle görüşme süreçlerini ise şöyle aktardı:

“Dünya kadınlarının eşitsizliğe karşı mücadele günü olan 8 Mart, tüm Dünya’da ve ülkemizde muhtelif etkinliklerle kutlanmaktadır. Bizler de her 8 Mart’ta bir araya gelerek eşitlik ve özgürlük taleplerimizi haykırmaktayız.”

“Her yıl olduğu gibi bu yıl da Adana Kadın Platformu içinden görev alan 7 kişilik düzenleme kurulumuzla, 01.03.2021 tarihinde Adana Valiliğine başvuruda bulunarak bir miting düzenleyeceğimizi bildirmiştik.”

“04.03.2021 tarihinde, Adana Emniyeti Güvenlik Şube Müdürlüğünce telefonla aranarak görüşmeye davet edildik. Bu görüşme sırasında, mitingimize olur verildiği ancak toplanma sırasında LGBTİQ+ ve Boğaziçi eylemlerinin temsilini içeren pankart, bayrak, slogan, kıyafet ve türevi hiçbir materyale izin verilmeyeceği tarafımıza söylendi. ‘Düzenleme komitesiyle bu içerikte bir konuşma yapılması için hiçbir yasal dayanağın bulunmadığını, Emniyet Müdürlüğünün herhangi bir toplanmanın içeriğini belirleme ve buna ilişkin bir kısıtlama getirme yetkisinin olmadığını ve bunun ancak toplananların özgür iradelerine bağlı olduğunu, suç unsuru içerecek herhangi bir olay yaşanması durumunda yasalar çerçevesinde adli işlem yapılabileceğini’ toplantıda bulunan emniyet görevlilerine ilettik. Ancak ‘müzakere etmiyoruz, yalnızca bildirimde bulunuyoruz’ şeklinde bir cevap aldık. Bu duruma ilişkin yazılı bir bildirim ise talep etmemize rağmen yapılmadı.”


Etiketler: kadın, yaşam
İstihdam