08/03/2021 | Yazar: Yıldız Tar

Adana’da polis 8 Mart mitingine “Vegan, queer, trans feminizm yaşatır” dövizini, “Bugünle alakası yok. Kadınlar günü bugün” diyerek almadı. Gökkuşağı renginde çoraba bile sorun çıkardı!

Polis Adana’da “trans feminizm” yazan dövizi mitinge almadı, gökkuşağı renginde çoraba bile sorun çıkardı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Adana Emniyet Müdürlüğü’nün keyfî ve ayrımcı bir şekilde 8 Mart mitinginde gökkuşağı bayraklarını yasaklamasının ardından polis bugün mitinge “Vegan, queer, trans feminizm yaşatır” pankartını almadı. Gökkuşağı renklerinde çorabı olan bir kişiyi de engellemeye çalıştı.

Queer Adana’dan aktivistlerin KaosGL.org’a bildirdiğine göre yaşananlar şöyleydi:

“Vegan, queer, trans feminizm yaşatır yazan dövizimizdeki trans yazısından dolayı bizi önce alana almadılar. “Bugünle alakası yok. Kadınlar günü bugün” dediler. Trans kadınlar kadındır dedik. Ancak temelde trans yazdığı ve trans renkleri olduğu için almadılar. 3-4 kişiydik. O sebeple dövizi bir esnafa bırakmak zorunda kaldık. Girişin diğer tarafında da bir arkadaşımızın çorabı gökkuşağıydı. Çorabı çıkarmasını istediler. Avukatlar görüşüp öyle girildi. Polisler, “Ama çorabı çıkarıp sallarsan bayrak gibi, alırız seni, uyarıyorum” da dedi. Çantasında trans yazıyor diye giremeyenler de var.”

Adana'da ayrıca Kadın Emeği Kolektifi'nin pankartı üzerinde gökkuşağı olduğu için alana alınmadı. Gökkuşağı olan bölüm kesildikten sonra polis pankartın alana girmesine izin verdi.

polis-adana-da-trans-feminizm-yazan-dovizi-mitinge-almadi-gokkusagi-renginde-coraba-bile-sorun-cikardi-2


Etiketler: insan hakları, kadın, nefret suçları
İstihdam