15/08/2023 | Yazar: Kaos GL

Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu, Yeni Şafak’ın transfobik yalan kervanına katılarak hekimleri hedef aldı. Davutoğlu, AKP’den Başbakan olduğu dönemde de “Lut kavmi” diyordu.

Ahmet Davutoğlu da Yeni Şafak’ın kayığına bindi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Yeni Şafak ve Aydınlık gazetelerinde yayınlanan yalan haber üzerinden LGBTİ+’ları hedef aldı.

Deprem dolayısıyla rafa kalkan “başörtüsüne anayasal güvence getirilen ve ailenin yeniden tanımlandığı” anayasa değişikliği görüşmeleri sırasında komisyona davet edilen Ürolog Zeki Bayraktar, bu sefer de meslektaşlarını hedef aldı.

TIKLAYIN - Üroloğun attığı taşı uzman hekimler çıkarmaya çalışıyor

Yeni Şafak gazetesine konuşan Bayraktar, “Cinsiyet Disforisi Olan Ergenlere Endokrinolojik Yaklaşım: Türkiye’de Üçüncü Basamak Bir Merkezde Pediatrik Endokrinoloji Bölümü Deneyimi” başlıklı makaleyi yazan hekimleri hedef alarak, cinsiyet disforisi teşhisi konulan çocuklara hormon replasman terapisi uygulanmasını çarpıttı. Bayraktar ve Yeni Şafak, çocukların ameliyat edildiğini öne sürdü.

Bayraktar, Yeni Şafak’ta ayrıca devleti göreve çağırarak, LGBTİ+ düşmanı yasalar çıkartılmasını da talep etti.

TIKLAYIN - 25 kurum: Sorumluluklarını yerine getiren hekimleri hedef göstermek suçtur

Davutoğlu, tüm sağlık meslek örgütlerinin kınadığı Bayraktar’a sahip çıkarak sosyal medya hesabından şöyle yazdı:

“Uluslararası bir dergide İstanbul ve Marmara Üniversitesi öğretim üyelerince yayınlanan aşağıdaki makale 18 yaş altı reşit olmayan çocukların cinsiyet değişimi için ameliyat masasına yatırıldığını, ses telleriyle oynandığını, erkek çocukların yüzlerine kadınsılaşması için operasyon yapıldığını, kız çocukların göğüslerinin alındığını açık bir şekilde ortaya koymaktadır.

“Seçim gecesi bile muhalefete seviyesizce LGBT’ci iftirası atan Sn. Erdoğan ve ekibine soruyorum: Çocuklarımıza karşı bu suçlar işlenirken siz neredeydiniz? Hesap verin!”

Davutoğlu’nun ilk ayrımcılığı değil

Davutoğlu, AKP’den Başbakan olduğu dönemde de LGBTİ+’ları hedef almıştı. 7 Haziran 2015 seçimleri öncesinde Davutoğlu, eşcinsellerin ‘Lut kavminin helakına sebep olduğunu’ söylerken AKP broşüründe ‘İstiklal Caddesi’nde Gay Pride yapılabiliyor’ ifadeleri yer alıyordu.


Etiketler: insan hakları, nefret suçları, sağlık, siyaset
İstihdam