22/07/2018 | Yazar: Yıldız Tar

Osmaniye’de “homoseksüellik tehlikesi” başlıklı nefret bildirileri posta kutularına ve yollara dağıtıldı.

Ankara ve İzmir’den sonra Osmaniye’de nefret bildirileri Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Osmaniye’de “homoseksüellik tehlikesi” başlıklı nefret bildirileri posta kutularına ve yollara dağıtıldı.

Ankara Esat’ta posta kutularına ve sokaklara “Eşcinselliğe ve eşcinsel kuruluşlara hayır”, İzmir’de ise Alsancak’ta Kordon’da oturan kişilere “homoseksüellik iğrençliktir ve iknayla vazgeçilebilir” yazan bildirilerin ardından Osmaniye’de de nefret söylemi içeren bildiriler dağıtıldığı açığa çıktı.

Geçtiğimiz hafta Osmaniye’de üniversite yakınlarındaki apartların posta kutularına bırakılan ve sokaklara dağıtılan afişlerde “Homoseksüellik tehlikesi”, “Homoseksüellik Kurana göre haramdır”, “Homoseksüellik ile aile ve nesil bozulmakta, ahlaki yapı çökertilmeye çalışılmaktadır” ifadeleri yer alıyor.

“Endişeliyiz, homofobiyi tetikliyor”

LGBTİ+’ları hedef alan ve nefret söylemi içeren bu afişleri Osmaniye’de yaşayan Eray Deniz, KaosGL.org’a değerlendirdi. Bir eşcinsel olarak bu afişlerden dolayı endişeli olduğunu belirten Deniz şöyle devam etti:

“Bu afişler bizler için çok tehlikeli. Homofobiyi tetikliyor. Sokakta bile yürümekten endişeliyim. Bu aşağılayıcı bir durum. Asla kabul edilemez. Bu durumun peşine düşeceğiz.”

Deniz arkadaşlarıyla görüşmeleri sonucunda İskenderun, Adana ve Antakya gibi civar şehirlerde de nefret söylemi içeren bildirilerin dağıtıldığını söyledi.

İlgili haber:

Ankara’da "eşcinselliğe hayır" bildirileri dağıtıldı

 


Etiketler: yaşam
nefret