17/05/2021 | Yazar: Kaos GL

KaosGL.org, 17 Mayıs Uluslararası Homofobi, Bifobi, İnterfobi ve Transfobi Karşıtı Gün’ü sanatçıların 17 Mayıs eserleriyle kutluyor.

Arel Talu 17 Mayıs için çizdi: Sokaklar bizim! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Bugün 17 Mayıs Uluslararası Homofobi, Bifobi, İnterfobi ve Transfobi Karşıtı Gün.

Bu gün, 1990 yılında Dünya Sağlık Örgütü’nün eşcinselliği hastalıklar listesinden çıkarmasının yıl dönümü olarak, LGBTİ+’ların maruz kaldığı nefret, ayrımcılık ve hak ihlallerine dikkat çekmek amacıyla 2004’ten beri 130’dan fazla ülkede kutlanıyor.

KaosGL.org, 17 Mayıs’ı sanatçıların bugün için ürettiği eserlerle kutluyor.

İlk 17 Mayıs Yürüyüşü

İlk kez 2008 yılında, Ankara’da, “Anayasa’da cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği tanınsın!” sloganıyla gerçekleşen 17 Mayıs yürüyüşü, 2016’da Ankara Valiliği tarafından engellenene dek her yıl düzenlendi.

“Birtakım toplumsal duyarlılıklar”ı gerekçe göstererek yürüyüşün yapılmasını ‘uygun bulmayan’, yürüyüşün güvenliğini sağlamayı reddeden Valilik, yürütmeyi durdurma kararını da Bölge İdare Mahkemesi’ne itiraz ederek kaldırtmıştı. Durdurma kararının kaldırılmasının ardından Kaos GL Derneği yasağı Anayasa Mahkemesi’ne taşıdı.

Yürüyüş ve etkinlik yasakları çeşitli kentlerde 2017 ve sonrasında da valilikler eliyle, hukuksuz bir biçimde sürdü.2016’dan beri gerçekleşemeyen 17 Mayıs Yürüyüş’lerini ve LGBTİ+’lara kapatılan sokakları, meydanları Arel Talu çizdi: Sokak bizim!

arel-talu-17-mayis-icin-cizdi-sokaklar-bizim-1



Etiketler: insan hakları
İstihdam