22/07/2015 | Yazar: M A

Avustralyalı eski futbolcu Lachlan Beaton bir video ile cinsel yönelimini açıklamanın zorluklarını anlattı: ‘Eşit aşkı bir hak yapmak için cesaret!’

Avustralyalı eski futbolcudan ‘açılma’ videosu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Avustralyalı eski futbolcu Lachlan Beaton bir video ile cinsel yönelimini açıklamanın zorluklarını anlattı: “Eşit aşkı bir hak yapmak için cesaret!’’

Avustralyalı eski futbolcu Lachlan Beaton eşcinsel olarak açılmanın zorluğunu ve yaşadıklarını bir video ile anlattı.

Avustralya milletvekillerine eşit evliliği destekleme çağrısında bulunduğu videoda şunları söyledi: “Bizim politik liderlerimiz bunu şu an bitirebilirler. Tek gerekli olan şey biraz cesaret… Eşit aşkı bir hak yapmak için cesaret!’’

Lachan Beaton duygulandıran videosunda 12 yıl boyunca cinsel yönelimini ailesinden ve futbol kulübünden saklamak için ne kadar çaba harcadığından ve bunun yaşam alanını nasıl daralttığından bahsediyor.

The Herald Sun’ın aktardığına göre, Uni Blacks’e antrenörlük yapan Beaton kamusal alanda açılan çok az gey futbolcudan biri ve istatistikler Beaton’un yaşadığı zorlukların her toplulukta ve spor kulübünde yaşandığını gösteriyor.

“Reddedilmekten korktum”

Şimdi 34 yaşında olan ve mutlu bir şekilde hayatını New York’ta sürdüren Beaton 15 yaşından beri gey olduğunu bilmesine rağmen, arkadaşları tarafından reddedilme ihtimalinden korktuğunu söylüyor.

Videoda ayrıca ilk açılma sürecinde kendisini kendinden nefret eden ikinci sınıf bir insan olarak hissettiğinden bahsediyor.

Beaton ilk olarak ikizine açılıyor ardından kardeşleri Sam ve Nick’e… Daha sonra da takım arkadaşlarına ve ebeveynleri Juddie and Andrew’e açılıyor.

Videosunda ayrıca Avustralya’daki politikacıları eşcinsel evliliğini yasal bir zemine oturtmaya çağırıyor. Halen yürürlükte olan yasalar Amerikalı partneri Marcin’in Avustralya’ya taşınarak onunla olmasına izin vermiyor ve bu süreci Lachlan için ayrıca önemli kılıyor.


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: yaşam, spor
İstihdam