23/09/2022 | Yazar: Gözde Demirbilek

Otistik Kadınlar ve Non-binaryler Ağı (AWN), bi+ görünürlüğünü kutluyor: “Bi+ sorunlarının görünürlüğünü ve anlaşılmasını savunmanın bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz.”

AWN: “Kimliklerimizin silinmesiyle nasıl yüzleşmeye devam ettiğimizi göstermek için önemli bir gün” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“Nöroçeşitlilik Herkes İçin” sloganıyla yola koyulan Otistik Kadınlar ve Non-binaryler Ağı (AWN); otistik kadınlar, kız çocukları, transfeminen ve transmaskülenler, tüm cinsiyetlerden translar ve marjinalleştirilen cinsiyetlerden tüm insanlar için bir örgütlenme alanı, destek ve kaynak sağlamayı misyon ediniyor.

Ağ’ın Dijital İletişim Danışmanı Kayley Whalen, Ağ adına 23 Eylül Bi+ Görünürlük Günü’nü şöyle kutluyor:

“Biseksüel nonbinary bir kişi olarak söyleyebilirim ki 23 Eylül Bi Görünürlük Günü, bi+ kişiler olarak (biseksüel, panseksüel, omniseksüel, akışkan vb.) damgalanma ve kimliklerimizin silinmesiyle yüzleşmeye nasıl devam ettiğimizi göstermek için önemli bir gün. Eşsiz fiziksel ve zihinsel sağlık ihtiyaçlarımız, eşcinsel ve heteroseksüel akranlarımızdan daha kötü yaşam boyu sağlık sonuçlarına sahip olduğu çok sayıda çalışmayla doğrulanmasına rağmen, genellikle göz ardı ediliyor. Yakın tarihli bir araştırma, COVID-19 pandemisinin zirvesi sırasında biseksüel insanların eşcinsel veya heteroseksüel akranlarına göre daha fazla psikolojik sıkıntı, yalnızlık ve yorgunlukla karşılaştığını gösterdi. Yine de, 2008'de yetişkinlerin %1’i olan bi+ insan sayısının 2022’de yetişkinlerin %3’üne çıktığını gördük, bu heyecan verici bir değişim. AWN olarak bi+ sorunlarının görünürlüğünü ve anlaşılmasını savunmanın bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz.”


Etiketler: yaşam
İstihdam