13/03/2014 | Yazar: Yıldız Tar

Başbakan’ın twitter paylaşımı üzerinden LGBTİ aktivisti Levent Pişkin’e açtığı dava 25 Mart’a ertelendi. LGBTİ aktivistleri, ‘Tayyip kaç kaç kaç, ibneler geliyor’ dedi.

Başbakan’ın ‘İbne Davası’ 25 Mart’a Ertelendi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Başbakan’ın twitter paylaşımı üzerinden LGBTİ aktivisti Levent Pişkin’e açtığı dava 25 Mart’a ertelendi. LGBTİ aktivistleri, “Tayyip kaç kaç kaç, ibneler geliyor” dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks) aktivisti ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Beyoğlu İlçe Başkanı Levent Pişkin hakkında bulunduğu suç duyurusu sonucunda açtığı davanın ilk duruşması, Çağlayan Adliyesi 18. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görüldü.
 
“Tayyip kaç kaç kaç, ibneler geliyor”
Başbakan’ın avukatlarının ek süre talebi üzerine dava 25 Mart saat 10.45’e ertelendi. Dava öncesinde Çağlayan Adliyesi’nde toplanan LGBTİ aktivistleri ve HDP’liler, “Paralel ibne”, “Tayyip kaç kaç, ibneler geliyor”, “İbne lobisi” ve “İbneliğin tam sırası” yazılı pankartla Pişkin’e destek oldu.
 
“Bu dava hepimize açıldı”
Adliye önünde yapılan basın açıklamasını ise Lambdaistanbul LGBTİ’den Elif Avcı okudu. Bu davanın LGBTİ örgütlerine açılmış bir dava olduğunu belirten Avcı şöyle devam etti:
 
“Eşcinsellik ya da ‘ibnelik’ ne bir hastalık, ne bir günah ne de bir hakarettir. Eşcinsellik, tıpkı heteroseksüellik gibi bir varoluştur. LGBTİ hakları mücadelesi de bir insan hakları mücadelesidir. Başbakan’ın ‘ibne’ kelimesini bir hakaret olarak algılaması, varoluşları yok sayılan, yaşam hakları ellerinden alınan LGBTİleri bir kez daha görmezden gelmesi, bunu yaparken de LGBTİ aktivisti bir arkadaşımızı hedef alması, bizler için kabul edilemez. Levent Pişkin’e açılan davanın hepimize açılmış olduğunu ve bu davada doğrudan taraf olduğumuzu Başbakan’a bildiriyoruz” dedi.
 
Ne olmuştu?
Levent Pişkin, Başbakan’ın “Alevilik Hz. Ali’yi sevmekse ben dört dörtlük bir Alevi’yim” açıklaması üzerine twitter’dan “Erdoğan’dan ‘dört dörtlük ibneyim, ibneliği sizden öğrenecek değiliz’ açıklaması bekliyorum. Öptüm. #AnayasadaLGBT” yazmış, Başbakan Erdoğan da Pişkin hakkında basın yoluyla hakaret suçundan şikayetçi olmuştu. Savunmasında ‘ibne’nin hakaret değil cinsel yönelim ifadesi olduğunu söyleyen Levent Pişkin ise cinsel yönelimini hakaret addettiği için Başbakan hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.
 
İlgili haber:

Etiketler: yaşam
İstihdam