07/02/2014 | Yazar: Kaos GL

Başbakan’ın attığı tweet hakkında suç duyurusunda bulunduğu LGBTİ aktivisti Levent Pişkin’e dava açıldı

Başbakan’ın ‘İbne’ Davası 13 Mart’ta Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Başbakan’ın Levent Pişkin hakkındaki suç duyurusu sonucunda dava açıldı. Duruşma 13 Mart’ta görülecek. Pişkin’in Başbakan hakkındaki suç duyurusu ise henüz sonuçlanmadı.
Başbakan Erdoğan’ın Halkların Demokratik Partisi (HDP) Beyoğlu İlçe Başkanı, LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks) aktivisti Levent Pişkin’in attığı “Başbakandan ’Dört dörtlük ibneyim. İbneliği sizden öğrenecek değilim’ açıklaması bekliyoruz. Öptüm. #AnayasadaLGBT” tweeti hakkında bulunduğu suç duyurusu sonucunda dava açıldı.
 
Savcı, Pişkin’in kamu görevlisine basın yoluyla hakaret suçundan cezalandırılmasını ve kamu görevlisi ve ya vakıf, dernek, sendika, siyasi parti yöneticisi olmasını engelleyen “Belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılma” maddesinden yargılanmasını istedi.
 
Başbakan’ın açtığı davanın ilk duruşması 13 Mart’ta görülecek.
 
Ne olmuştu?
Pişkin, Başbakan’ın “Dört dörtlük Aleviyim” açıklaması üzerine twitter’dan “Başbakandan ’Dört dörtlük ibneyim. İbneliği sizden öğrenecek değilim’ açıklaması bekliyoruz. Öptüm. #AnayasadaLGBT” yazmıştı.
 
Başbakan Erdoğan Pişkin’in kendisine hakaret ettiğini iddia ederek suç duyurusunda bulunmuş, Pişkin ise savunmasında ibnenin hakaret değil cinsel yönelim olduğunu söylemişti. Ayrıca cinsel yönelimini hakaret addettiği için Başbakan hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.
Pişkin savunmasında LGBTİ örgütlerinin “Velev ki ibneyiz” sloganlarını, basın açıklamalarını ve LGBTİ aktivisti Yıldız Tar’ın yazdığı “Yoldaş Ben İbneyim” kitabını; ibne kelimesinin bir hakaret biçimi değil bir cinsel yönelim olduğuna kanıt olarak göstermişti.
 
LGBTİ örgütleri de konuya ilişkin bir açıklama yayınlayarak, “Pişkin’e açılan davanın hepimize açılmış olduğunu ve bu davada doğrudan taraf olduğumuzu Başbakan’a bildiriyoruz” demişti.

Konuya ilişkin kaosGL.org’a konuşan Pişkin ibne kelimesine ilişkin, “İbne Ortadoğu’ya özgü ve sınıfsal bir mesele. İbne kavramını sahiplenmek benim için gey kimliğinden çok daha önemli. İbne benim için daha çok Gezi Parkı’nda çarka çıkan lubunya demek. Sahiplenilmesi gerekli” demişti. 


Etiketler: yaşam
İstihdam