24/07/2020 | Yazar: Kaos GL

LGBTİ+ aktivisti Lara Özlen hazırladığı yazı dizisi “İş Hayatı: Güvencesizlikler ve Mücadele Alanları”nın son anlatısı öğretmen Ahmet’in.

“Başka bir öğretmenlik mümkün” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Çizim: Aslı Alpar

medium.com platformunda yayımladığı “İş Hayatı: Güvencesizlikler ve Mücadele Alanları” yazı dizisi için farklı mesleklerden LGBTİ+’larla görüşen LGBTİ+ aktivisti Lara Özlen, dizinin son içeriğini yayımladı.

medium.com platformunda yayımlanan dizide son çıkan yazı öğretmen Ahmet’in hikayesi. Anlatıdan kısa bir okuma parçası ise şöyle:

“Öğrencileriyle, LGBTİ+ haklarından bahis açıldığından bahsediyor: ‘Kendim de ayrımcılık, ırkçılık gibi konuları dahil ediyorum konulara. Gündemde tutmaya çalışıyorum. Transfobik veya homofobik şeyler gördüğümde bunun üzerine konuşmaya çalışıyorum. Çok olumsuz tepkiler almadım.’ Gençlerin ve çocukların kafalarının yetişkinlerden daha açık olduğundan bahsederken, ayrımcılığın daha sonra öğrenildiğini tahmin ediyor: ‘Her sınıfta, kademede LGBTİ+ öğrencilerimiz var gözlemlediğim kadarıyla. Mesela açık lezbiyen bir öğrencimiz vardı, gökkuşağı küpesi takardı. Pride fotoğrafları paylaşırdı, doğrudan açıktı, konuşurdu paylaşımlar yapardı bu konularla ilgili.’ Ahmet anlattıkça sık sık ikimiz de geçmişle bugünü kıyaslayarak, başka öğretmenlerle başka karşılaşmalar yaşasaydık bir şeyler farklı olur muydu diye düşünüyoruz. Gerçekten, insan norm bildiği şeylerin kırılıp bozulabilir olduğunu daha küçükken anlasaydı, cinselliğe, ya da cinsel yönelimin değişkenliğine, akışkanlığına dair daha açık olmaz mıydı?”

Yazının tamamına buradan, yazı dizisi kapsamındaki tüm yazılara ise buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam