13/07/2020 | Yazar: Kaos GL

LGBTİ+ aktivisti Lara Özlen hazırladığı yazı dizisi “İş Hayatı: Güvencesizlikler ve Mücadele Alanları”nda trans kadın Avukat Evrim Demirtaş ile konuştu.

“Ben daha kimseyle eşit hissetmiyorum” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Çizim: Aslı Alpar

LGBTİ+ aktivisti Lara Özlen, medium.com platformunda yayımladığı “İş Hayatı: Güvencesizlikler ve Mücadele Alanları”nda farklı mesleklerden LGBTİ+’larla görüşmeye devam ediyor.

medium.com platformunda yayımlanan dizide son çıkan yazı trans Avukat Evrim Demirtaş’ın anlatısı oldu. Demirtaş Aktivist ve açık kimlikli bir trans avukat oluşunun onu ceza hukukuna yönlendirdiğini ama idealde özel hukuk alanında daha aktif bir avukat olmak istediğini söylüyor: “LGBTİ+ bireylerin, özellikle transların yaşadığı ihlaller kamu ve ceza hukukuna giriyor. Öğrenciyken hep özel hukuk severdim.” Hızlı ve yoğun bir şekilde girdiği avukatlık serüveniyle ilgili insanlardan acele ediyor oluşuna dair eleştiriler aldığını söyleyip devam ediyor anlatmaya: “Uyum sürecim var, istediğim bedende değilim, ekonomik sebeplerle bu süreç çok istediğim gibi gitmiyor. Trans çatısı tabii çok geniş ama benim için bu konu önemli. Ben daha kimseyle eşit hissetmiyorum. Acelem de bu yüzden aslında.”

Yazının tamamına buradan, yazı dizisi kapsamındaki tüm yazılara ise buradan ulaşabilirsiniz.

 


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam