24/05/2018 | Yazar: Kaos GL

LGBTİ’leri içeren konut stratejisi ile Brighton ve Hove bölgesi.

Benim Belediyem: Brighton ve Hove Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

LGBTİ+ haklarını destekleyen yerel yönetimlerde bugün: LGBTİ’leri içeren konut stratejisi ile Brighton ve Hove bölgesi.

Eşitlikçi yerel yönetimler için başlattığımız “Benim Belediyem” yazı dizisi kapsamında bugünden itibaren her gün dünyadan bir yerel yönetimi tanıtıyoruz. LGBTİ+ hakları için çalışmalarıyla öne çıkan belediyelerde bugün Birleşik Krallık’tan Brighton ve Hove bölgesi var.

LGBTİ bireylere sağladığı danışmanlık servisleri ile ön plana çıkan Brighton ve Hove bölgesi 1990’ların ortasından bu yana LGBTİ’leri kapsayıcı politikalar geliştirmeye çalışıyor.

2015 yılında Transların İhtiyaçlarının Değerlendirilmesi raporunu yayınlayan kent meclisi, LGBTİ’ler için ulaşılabilir, güvenlikli, sağlıklı barınma ihtiyaçlarının altını çizerek özel önlemler geliştiriyor.

Brighton ve Hove şehirleri; komisyon üyeleri, hizmet sunucuları, toplumsal gruplar ve şehir sakinleri ile yoğun istişare sonucu, tüm şehri kapsayan yeni bir konut stratejisi geliştirdi.

Strateji, şehirde aşağıdaki konuları ele alarak LGBTİ kişileri açıkça içeriyor:

*LGBTİ kişilerin ihtiyaçlarına uygun, sağlık ve esenliklerini sağlayan destek hizmetleri ile erişilebilir, rahat edebilecekleri ve barınma olanaklarının sağlanması;

*LGBTİ topluluğunun güvenliğine katkıda bulunan ve taciz, ayrımcılık ve nefret suçunu engellemeye çalışan barınma ve destek hizmetlerinin sunulması;

*LGBTİ topluluğuna danışarak planlanan ve gözden geçirilen barınma ve destek hizmetlerinin sunulması.

Kent Meclisi’nin tüm resmi belgeleri ve anketlerinde ikili cinsiyet rejiminin getirdiği “Mr.” Ve “Miss” ünvanları dışında “Mx” ünvanı da yer alıyor.

Belediye öncülüğünde düzenlenen Trans ve Non-Binary** Konferansı (2017) ise pek çok yerel partner, sağlık çalışanları, polis, üniversite ve bölge halkını bir araya getirdi.

LGBTİ’ler için eşitlik ve kapsayıcılık ilkeleri ve aynı zamanda Adalet Komisyonu üzerinden çalışmalar yürüten Belediye, LGBTİ bireyler için Toplumsal Güvenlik Birimi, Çalışma Koşulları Birimi, Danışma Servisleri, Tarih Haftası, Aile Günü gibi aktiviteler de gerçekleştiriyor.

Yazı dizisindeki diğer metinler:

“Daha eşit bir kent için ısrarcıyız”

Ayrımcılıkla mücadelede ulusal mevzuat yetersizse söz yerelde

“Benim Belediyem” yazı dizisi başlıyor!

13 adımda yerel yönetimler ayrımcılıkla mücadele için ne yapmalı?

İzmir’de Uluslararası Cinsiyet Eşitliği ve Yerel Yönetim Konferansı

Uluslararası Cinsiyet Eşitliği ve Yerel Yönetim Konferansı başladı

“Temas etmediğiniz sürece yaşanan ayrımcılığı fark edemezsiniz”

“Eşitlik için yerel yönetimlere toplumsal baskı önemli”

Politika geliştirme ve uygulamada LGBTİ hakları

Benim Belediyem: Kopenhag

*Bu içerik Siyah Pembe Üçgen ve Kaos GL’nin yürüttüğü, Avrupa Birliği’nin desteklediği “Türkiye Belediyelerinde LGBTİ Eşitlik Politikalarını Güçlendirme Projesi” kapsamında yayınlanmıştır. Bu, içeriğin Avrupa Birliği’nin resmi görüşünü yansıttığı anlamına gelmemektedir.

**Trans şemsiyesi altında bir cinsiyet kimliği olan non-binary, toplumda sabit olduğu varsayılan kadın ve erkek kategorisi dışındaki kişileri ifade etmek için kullanılır. Bu kişiler kendilerini bu iki cinsiyet kategorisinden herhangi biriyle tanımlamayabilir ya da her ikisiyle de tanımlayabilirler.


Etiketler: insan hakları, kent hakkı
İstihdam