07/06/2018 | Yazar: Kaos GL
LGBTİ’lerin eşitliği için politika geliştirmekle sorumlusu belediye dairesi olan Köln.

LGBTİ+ haklarını destekleyen yerel yönetimlerde bugün: LGBTİ’lerin eşitliği için politika geliştirmekle sorumlusu belediye dairesi olan Köln.
Almanya’nın Köln şehrinde; lezbiyen, gey, biseksüel ve trans yurttaşlara özgü politika geliştirmekle yükümlü, uyarı görevi olan, LGBTİ ve LGBTİ dostu örgütlere bilgi sağlayan ve randevuyla kişisel destek veren bir belediye dairesi bulunuyor.
Bu daire aynı zamanda, tüm belediye bölümlerinde (içermeci) LGBTİ politikalarının eşgüdümünü sağlamaktan sorumlu. Zürih, Madrid ve Berlin şehirleri de benzeri hizmetler veriyor.
Bu departman tüm Avrupa Birliği ülkelerine örnek teşkil eden bir belediye örgütlenme modeli sunuyor. Departman temel olarak politika geliştirme ve LGBTİ bireylere ve LGBTİ dostu örgütlere danışmanlık hizmeti sağlıyor, belediye hizmetlerinin LGBTİ bireyleri kapsayıcı şekilde geliştirilmesi çalışmalarını yürütüyor, aynı zamanda randevu ile bireysel destek programları hizmeti de sunuyor.
2014 yılında 1-4 Mayıs tarihleri arasında Üçüncü Uluslararası Gökkuşağı Aileleri Festivali Köln’de yine yerel yönetimlerin desteği ile düzenlendi.
Yazı dizisindeki diğer metinler:
“Daha eşit bir kent için ısrarcıyız”
Ayrımcılıkla mücadelede ulusal mevzuat yetersizse söz yerelde
“Benim Belediyem” yazı dizisi başlıyor!
13 adımda yerel yönetimler ayrımcılıkla mücadele için ne yapmalı?
İzmir’de Uluslararası Cinsiyet Eşitliği ve Yerel Yönetim Konferansı
Uluslararası Cinsiyet Eşitliği ve Yerel Yönetim Konferansı başladı
“Temas etmediğiniz sürece yaşanan ayrımcılığı fark edemezsiniz”
“Eşitlik için yerel yönetimlere toplumsal baskı önemli”
Politika geliştirme ve uygulamada LGBTİ hakları
Benim Belediyem: Brighton ve Hove
Benim Belediyem: Kaliforniya Eyaleti
*Bu içerik Siyah Pembe Üçgen ve Kaos GL’nin yürüttüğü, Avrupa Birliği’nin desteklediği “Türkiye Belediyelerinde LGBTİ Eşitlik Politikalarını Güçlendirme Projesi” kapsamında yayınlanmıştır. Bu, içeriğin Avrupa Birliği’nin resmi görüşünü yansıttığı anlamına gelmemektedir.
Etiketler: insan hakları, kent hakkı