07/04/2021 | Yazar: Kaos GL

Bi+seksüel dijital aktivizm alanı Bitopya’dan yeni çeviri: “Biseksüel kadınlara karşı istismar ve cinsel şiddet”.

Bitopya’dan yeni çeviri: Biseksüel kadınlara karşı istismar ve cinsel şiddet Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Bi+seksüel dijital aktivizm alanı Bitopya, Heron Greenesmith’in biseksüel kadınların yaşadığı şiddet üzerine kaleme aldığı “Biseksüel kadınlara karşı istismar ve cinsel şiddet” yazısını çevirisini yayımladı.

Umut Erdem’in çevirdiği yazı “cinsel şiddet, partner şiddeti, bifobi” tetikleyici uyarılarıyla yayımlandı.  

Yazıdan bir parça şöyle:

“Biseksüel kadınlara karşı şiddet, bu anlatıya kusursuz bir biçimde uyuyor: anaakım medya tarafından aşırı cinselleştirilen ve topluluk desteğinden soyutlanan bir grup. Erkek üstünlükçü öfke ve şiddet için ideal bir hedef. Sarah Head yeni kitabında özellikle biseksüellerin partner şiddetine karşı savunmasız kalışını irdeliyor.”

“İlişkilenmelere dair kısıtlı yapılan araştırmalar birkaç savunmasızlık biçimine işaret ediyor. İşte bunlardan bazıları: biseksüel kadınların aşırı cinselleştirilmesi, nesneleştirilmesi ve insanlıktan çıkarılmasına kültürel çevrenin eğilimi; kadın biseksüelliğinin tektipleştirilmesi ve bunun sonucunda da bir grubun olumsuz değerlendirilip o gruba karşı saldırganlık geliştirilmesi ve kontrolsüz madde kullanımının artış göstermesi ya da biseksüellerde mümkün mertebe bahsi geçen risk faktörlerinin sonucu olarak alkol ve/veya madde kullanımının yaşanan olumsuz koşullarla ilişkilendirilmesi.”

Yazının tamamı burada.


Etiketler: kadın, yaşam
İstihdam