06/07/2020 | Yazar: Kaos GL

Bi+seksüel dijital aktivizm alanı Bitopya, Palmer Haasch’in cinsiyet ikiliğine karşı kalem aldığı yazısını yayımladı.

Bitopya’dan yeni çeviri: Cinsiyet ikiliğini güçlendirmeden biseksüel olmanla nasıl gurur duyabilirsin? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Görsel: Sharon McCutcheon/Unsplash

Bitopya, Palmer Haasch’in “Cinsiyet ikiliğini güçlendirmeden biseksüel olmanla nasıl gurur duyabilirsin?” başlıklı yazısını çevirdi, yayımladı.

Türkçe okurla buluşan metin bitopya sosyal medyasında şu paragrafla tanıtıldı: “Bi+ hak savunuculuğu yapmaya çalışırken (ya da bu durumda queer kadın dayanışması için çalışırken) bile dil, sadece ikili cinsiyetin varlığını güçlendirmekle kalmıyor, birçok bi+’nın biseksüelliği deneyimleme biçimini de siliyor.”

Joynes yazıda, “Biseksüelliğin ikilik üzerine kurulu bir şekilde kavramlaştırılmasını kırmanın zamanı geldi. İçinde bulunduğumuz Onur Ayı’nda kabul etmemiz gereken şey, biseksüelliğin sadece iki cinsiyete ilgi duymanın ötesinde bir anlama evrildiğidir. Bir yazar olarak deneyimlerimi ve kimliğimi tarif etmek için ölçülü bir dil kullanmaya çalışıyorum. Ergenliğimde cinselliğimi anlamaya ve tanımlamaya çalışırken “hetero olmayan”dan “queer”e, en sonunda “biseksüel”e uzanan terim ve tanımlar arasında salınarak, bu etiketler arasında düzenli olarak gidip geldim. Bugün kendimi gururla biseksüel olarak tanımlıyorum ve Onur Ayı’nda kimliğimi ve bi+ topluluğunu kutlamak için sabırsızlanıyorum. Fakat cinselliğimi anlamak benim için kolay bir süreç olmadı” diyor.

Çevirinin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: yaşam
nefret