15/05/2020 | Yazar: Kaos GL

Bi+seksüel dijital aktivizm alanı Bitopya Miles Joyner’in Covid-19 pandemisinde biseksüellerin karşı karşıya olduğu riskleri anlattığı yazısını yayımladı.

Bitopya’dan yeni çeviri: “Görmezden gelinen ve sorumluluğumuzda olan risk altındaki biseksüel yaşlılar ve Covid-19” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Bi+seksüel dijital aktivizm alanı Bitopya, Miles Joyner’in Covid-19 pandemisinde biseksüellerin karşı karşıya olduğu riskleri anlattığı yazısını yayımladı.

Türkçe okurla buluşan “Görmezden gelinen ve sorumluluğumuzda olan risk altındaki biseksüel yaşlılar ve Covid-19” başlıklı metin bitopya sosyal medyasında şu paragrafla tanıtıldı: “Bakım hizmeti, ilgi ve kaynak konusundaki eksikliklerle karşı karşıya kalan biseksüel topluluğunun güvende kalması, hikayelerinin yaşanır kılınması başka topluluklara bağlı.”

Joynes yazıda, “İstatistiklerle durum ortada. Daha önce bahsi geçen yoksulluk ve sakatlık rakamlarına bakacak olursak biseksüel topluluğu lezbiyen ve geylerden daha kötü durumda. Trans topluluğunun neredeyse % 50’sinin kendisini biseksüel olarak tanımladığını ve aralarında aşırı derecede eşitsizliklerin olduğunu hesaba katarsak bu rakamlar çok daha iç karartıcı bir hâl alıyor” diyor.

Yazının tamamını okumak için burayı ziyaret edebilirsiniz.


Etiketler: insan hakları, sağlık hakkı
nefret