28/10/2020 | Yazar: Yıldız Tar

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, gençlik politikalarına ilişkin basın açıklamasında “LGBTİ+’ların insan hakları her alanda sistematik olarak ihlal ediliyor” dedi.

CHP Başkan Yardımcısı Gökçen: LGBTİ+’ların insan hakları her alanda ihlal ediliyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, bugün (28 Ekim) partisinin gençlik politikalarına ilişkin basın açıklaması yaptı.

Gökçen, LGBTİ+’lara sistematik hak ihlallerinden de bahsederek güncel durumu şöyle aktardı:

“Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. yılında demokrasi ve hukuk devletinin tamamen yok edildiği, gelir adaletsizliğinin ve yoksulluğun dayanılmaz hale geldiği, toplumsal barışın giderek bozulduğu, inanç ve inançsızlık özgürlüğünün bilinçli bir şekilde zayıflatıldığı, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin çığrından çıkarak kadın cinayetlerinin her geçen gün arttığı, LGBTİ+’ların insan haklarının her alanda sistematik olarak ihlal edildiği, eğitimde fırsat eşitsizliğinin ve bilimdışılığın bir politika haline geldiği, özgür basının kültürün ve sanatın yok edildiği, iklim krizine karşı hiçbir etkili tedbirin alınmadığı, beceriksiz ve Türkiye’nin çıkarlarına aykırı bir dış politikanın benimsendiği dönemde yaşamanın utancı içerisindeyiz.”

Gökçen, gençlerin işsizlik sorununa da değindi. Devletin herkese iş bulma görevi olduğunu hatırlatan Gökçen şöyle devam etti:

“Devletin herkese iş bulma görevi vardır. Her üniversite mezunu iş bulacak diye bir kaide vardır. Maddi imkanı olsun ya da olmasın, inancı, etnik kökeni, cinsiyeti, cinsel yönelimi, cinsiyet kimliği ne olursa olsun her çocuğun ve gencin nitelikli bir eğitime erişme hakkı vardır.”

Açıklamanın tamamını aşağıdan izleyebilirsiniz.


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: insan hakları, yaşam, siyaset
İstihdam