24/05/2021 | Yazar: Kaos GL

HDP Kobanê davasından tutuklu LGBTİ+ aktivisti Cihan Erdal, en yüksek oyla Yeşil Sol Parti PM’sine seçildi.

Cihan Erdal, en yüksek oyla Yeşil Sol Parti PM’sine seçildi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

HDP'li siyasetçilerin yargılandığı davada 8 aydır tutuklu olan HDP eski MYK üyesi, akademisyen ve LGBTİ+ aktivisti Cihan Erdal, en yüksek oyla Yeşil Sol Parti’nin Parti Meclisi’ne seçildi.

Telgraf’ta yayınlanan habere göre, Yeşil Sol Parti üçüncü olağan konferansını tamamlandı. 22 Mayıs 2021 Cumartesi günü saat 12.00 da başlayan konferans 24 Mayıs Pazartesi günü sonuçlandı.

Pandemi nedeni ile yüz yüze yapmama kararı alan parti meclisi, konferansı çevrim içi katılımla gerçekleştirdi. Türkiye’de bir siyasi partinin ilk defa online sistemle tüm üyeleri oy kullandı.

Online yapılan oylama sonucunda eş sözcülüğe Ayşe Erdem ve İbrahim Akın seçildiler PM’de en fazla oyu ise HDP Kobanê davasından tutuklu LGBTİ+ aktivisti Cihan Erdal aldı.

Podcast: "Bu dava, LGBTİ+'ların da davasıdır!"

Cihan Erdal'ın eşi Ömer Ongun’la podcastimizi aşağıdan dinleyebilirsiniz. Ongun’la 14 Haziran'a ertelenen davayı, "Cihan Erdal'a özgürlük" kampanyasını, Cihan'ın cezaevinde yaşadıklarını ve sınırları da cezaevi parmaklıklarını aşan aşklarını konuştuk: "Bu dava, LGBTİ+'ların da davasıdır!"

<iframe src="https://open.spotify.com/embed/episode/6mjE6uY0jfyS7Q4LUhFhNF" width="100%" height="232" frameborder="0" allowtransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>


Etiketler: insan hakları, yaşam, siyaset
İstihdam