18/01/2023 | Yazar: Ali Erol

Urfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi, gökkuşağının da yer aldığı çocuk astronotlu uzay resmini, Yeniden Refah Partisi’nin talebiyle hastane duvarından kaldırdı.

“Çocukların hayal dünyasına hitap eden hastane tabelası” da homofobik nefret kurbanı oldu! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Urfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi, gökkuşağı bayrağı da bulunan resmi, Yeniden Refah Partisi Gençlik Kolları’nın talebiyle hastane duvarından kaldırdı.

Yeniden Refah Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Güner, sosyal medyada, “Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi Çocuk Cerrahi Servisinde LGBT temalı görseller asılmış. Yönetimin bu görselleri derhal kaldırmasını bekliyoruz. Konuyu yakından takip edeceğimizi bildiriyoruz” paylaşımı yaptı.

Yeniden Refah Partisi Adıyaman İl Yönetimi Kurucular Kurulu Üyesi kopyalayıp yapıştırmakla yetinirken, Yeniden Refah Partisi Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı el ve de dil yükseltti: “Hastane yönetimine sesleniyoruz: Çocuklarımızı pis emellerinize alet etmeyin. Şayet LGBT temalı görsel kaldırılmazsa Pazartesi günü Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi'nin önünde olacağız.”

Urfa yerel basınından Urfa Pusula, “LGBT teması diye tepki gelmişti! Balıklıgöl Devlet Hastanesi’ndeki görsel kaldırıldı!” başlığıyla geçtiği haberde, hastane yönetimince kaldırılan resmi, “Çocuk Cerrahi Servisi’nde çocukların hayal dünyasına hitap edecek bir tabela” ifadesiyle tasvir etti.

Yeniden Refah Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Güner’in sosyal medya paylaşımından hareketle, Urfa Pusula, hastane duvarındaki resmin aynı gün (13 Ocak, Cuma) içinde kaldırılmasına gerekçe olarak “tabelada LGBT renklerini andıran bir bayrak görselinin kullanılması tepkilere neden oldu”ğunu yazdı.

“Balıklıgöl Devlet Hastanesi’ndeki görsel kaldırıldı!” başlığıyla Urfa Pusula’nın yayınını tekrar eden Kulis TV, sosyal medya paylaşımına, Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü ile Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Gülüm’ü de etiketledi. Hastane yönetimi ise Çocuk Cerrahi Servisi duvarından kaldırdıkları resimle ilgili bir açıklama yapmadı.

cocuklarin-hayal-dunyasina-hitap-eden-hastane-tabelasi-da-homofobik-nefret-kurbani-oldu-1

“Güzelim görsel gitti”

Urfa yerel basınının “söz konusu tepkiler üzerine hastane yönetimi görselin yer aldığı tabelayı kaldırdı” haberinde ifade edilen “tepkiler” ise şöyle seyretti...

Uzay, çocuk astronotlar, yıldızlar, uzay araçları ve bir adet de gökkuşağı bayrağının görüldüğü resmin kaldırılmasının ardından geriye kalan tabela izi, gri bir zemin ve kirli boş bir hastane duvarı resmi paylaşan Yeniden Refah Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Güner, “hayırlı cumalar” diledi: “Böyle daha güzel ..Biz yanlışı gördüğümüzde elimizle düzeltenlerdeniz. Hayırlı Cumalar”

Yeniden Refah Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı’nın, “Şanlıurfa Balıklıgöl Hastanesindeki LGBT temalı görseller kaldırılmıştır. Yeniden Refah Gençliği olduğu müddetçe bu sapkınlığa geçit yok !” ifadeleriyle paylaştığı hastane koridorundan videoda ise geriye “Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler” ile “Şirinler” gibi duvar resimlerin kaldığı görülüyor.

“Milli görüş gençliği hiç bir sapikliga izin vermicektir Allah’ın izniyle” paylaşımı yapan Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa İl Gençlik Kolları Başkanı İsmail Dülger, devam ediyor: “Şanlıurfa Balıklıgöl hastanemizde lgbt bayraklı olan afişi yeniden refah partisi olarak yetkililerle görüşüp bu yanlıştan dönülmüştür milli gorus gençliğin oldugu yerde bu sapikliga müsade etmeceyiz inşallah”

Yeniden Refah Partisi Batman İl Gençlik Kolları Başkanı da eksik kalmıyor: “Fıtratımıza aykırı olan bu Hastalıkları ve Sapkınlıklara Ülkemizde normal hale getirmek isteyenlere taviz vermeyeceğimizi bir kez daha göstermiş bulunmaktayız. Tavrımız net duruşumuz diktir bu konuda”  

Urfa yerel basınından gazeteci Mehmet Yetim, “Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi Çocuk Cerrahi Servisinde LGBT temalı görseller asılmıştı. Gelen tepkiler üzerine o görseller kaldırıldı” paylaşımına, sosyal medya hesabından ek yaptı: “Aslında LGBT bayrağı kaldırılsaydı da olurdu geriye kalanda sorun yok... Güzelim görsel gitti.”

CHP Şanlıurfa Haliliye İlçesi Kadın Kolları Başkanı ise sosyal medyada, “Günümüz dünyasında bence tek tepkimiz çocuklara yapılan istismarlar ve kadın cinayetleri olmalıdır. Lütfen sesimizi bu yönde bağıra bağıra yükseltelim nolur!!! Renklerin cinsiyeti yoktur” paylaşımı yaptı.

Yeniden Refah Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı, geçen Temmuz ayında, kolluk gözetiminde doğrudan homofobik nefret saldırılarına uğrayan Ankara Onur Yürüyüşü’ne yönelik nefret söylemleri paylaşmıştı.

“Aile” buluşmaları adı altında LGBTİ+’ların eşit yurttaşlık hakkını hedef alan nefret yürüyüşlerinin Ekim ayındaki Şanlıurfa ayağında ise “üstüne çarpı atılmış LGBT” dövizleri taşınmıştı.


Etiketler: insan hakları, nefret suçları, kent hakkı, sağlık, siyaset
İstihdam