24/12/2015 | Yazar: Yıldız Tar

Şehirdeki LGBTİ toplumu saldırganların yakalanmasını ve nefret saldırılarına karşı önlem alınmasını talep ediyor.

Dallas’ta iki ayda 14 gey saldırıya uğradı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Dallas’ta son iki ayda on dört eşcinsel erkek homofobik nefret saldırısına maruz kaldı. Şehirdeki LGBTİ toplumu saldırganların yakalanmasını ve nefret saldırılarına karşı önlem alınmasını talep ediyor.

Kasım ayında Dallas Emniyeti önündeki protestodan

ABD’nin Texas eyaleti Dallas şehrinde son iki ayda 14 eşcinsel erkek homofobik nefret saldırısına uğradı.

Saldırıya uğrayan son kişi 54 yaşında bir eşcinsel erkek. İsmini açıklamak istemeyen mağdur Salı akşamı şehrin gey barlarına da ev sahipliği yapan Oak Lawn mahallesinde önce homofobik hakaretlere maruz kaldı, ardından ciddi biçimde darp edildi.

Son saldırıyla birlikte Oak Lawn mahallesinde eşcinsel erkeklere dönük saldırı ve gaspların sayısı iki ayda 14’e yükseldi.

Polis 14. saldırıdan sonra harekete geçti

Dallas polisi 14’üncü saldırının ardından nihayet harekete geçti. Dallas Emniyeti Müdür Yardımcısı, 54 yaşındaki mağdurun yere düşürüldüğünü, tekmelendiğini ve gasp edildiğini belirtti:

“Saldırganlardan en az bir tanesi kurbanın cinsel yönelimini işaret ederek hakaret etti. Saldırganların kimliklerini belirlemeye çalışıyoruz.”

Ne olmuştu?

Bölgede son iki ayda gerçekleşen saldırıların aynı grubun işi mi olduğu yoksa farklı saldırganların mı iş başında olduğu bilinmiyor. Ancak birçok saldırıda mağdurlar, homofobik nefret söylemine maruz kaldıklarını belirtiyor.

Geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen bir başka saldırıda genç bir eşcinsel erkek hedef alındı. 25 yaşındaki Geoffrey Hubbard uğradığı saldırı sonucu bir süre yoğun bakım ünitesinde kaldı.

Saldırı sonucu kafatası kemiğinde hasar oluşan Hubbard, Dallas TV kanalı WFAA’ya yaptığı açıklamada sokakta yürürken birden kafasına darbe aldığını ve ardından yüzünün siyah poşetle kapatıldığını, gasp edilmek istendiğini anlattı.

Saldırılar, Kasım’da protesto edilmişti

22 Kasım’da Dallas’tan homofobi ve transfobi karşıtları eşcinsellere dönük nefret saldırılarına karşı harekete geçmeyen polisi protesto etti. Yaklaşık 50 kişi Dallas Emniyet Müdürlüğü binası önünde toplanarak homofobik nefret cinayetlerine karşı tepkilerini gösterdi.

Son saldırının ardından LGBTİ topluluğunun yeniden eylem yapması ve yetkilileri nefret saldırılarına karşı harekete geçmeye çağırması bekleniyor.


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam