09/10/2023 | Yazar: Kaos GL

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, hükümetin LGBTİ+ karşıtı Anayasa teklifine destek vereceklerini açıkladı.

Davutoğlu’ndan AKP’ye destek: “Aileyi korumak için ne yapacaksanız yanınızdayız” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 4. Olağanüstü Kongresi’nde yine LGBTİ+’ları hedef aldı. 7 Ekim’de yapılan kongrede Erdoğan, gündemdeki Anayasa değişikliğini işaret ederek, “Değerlerimizi yıkmaya hedefleyenlerin kökünü kurutacağız. Biz LGBT tanımıyoruz. Kim LGBT'yi tanıyorsa onlar beraber yürüsün. Cumhur İttifakı olarak da tanımıyoruz” dedi.

Muhalefetteki Gelecek Partisi’nden Erdoğan’a destek gecikmedi. Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Ahmet Davutoğlu, partisinin Bursa İl Teşkilatı'nın önceki gün düzenlenen 2.  Olağan Kongresi'ne katıldı. Davutoğlu, "Aileyi korumak için ne yapacaksanız yanınızdayız. Çünkü aile bizim için en büyük değerdir. Aileden daha büyük değer yoktur" diyerek Erdoğan’a desteğini açıkladı.

Davutoğlu’nun ilk ayrımcılığı değil

Davutoğlu, AKP’den Başbakan olduğu dönemde de LGBTİ+’ları hedef almıştı. 7 Haziran 2015 seçimleri öncesinde Davutoğlu, eşcinsellerin ‘Lut kavminin helakına sebep olduğunu’ söylerken AKP broşüründe ‘İstiklal Caddesi’nde Gay Pride yapılabiliyor’ ifadeleri yer alıyordu.

Davutoğlu, Yeni Şafak ve Aydınlık gazetelerinde yayınlanan yalan haber üzerinden Ağustos ayında da LGBTİ+’ları hedef aldı. Davutoğlu, tüm sağlık meslek örgütlerinin kınadığı yalana sahip çıkarak sosyal medya hesabından şöyle yazdı:

“Uluslararası bir dergide İstanbul ve Marmara Üniversitesi öğretim üyelerince yayınlanan aşağıdaki makale 18 yaş altı reşit olmayan çocukların cinsiyet değişimi için ameliyat masasına yatırıldığını, ses telleriyle oynandığını, erkek çocukların yüzlerine kadınsılaşması için operasyon yapıldığını, kız çocukların göğüslerinin alındığını açık bir şekilde ortaya koymaktadır.

“Seçim gecesi bile muhalefete seviyesizce LGBT’ci iftirası atan Sn. Erdoğan ve ekibine soruyorum: Çocuklarımıza karşı bu suçlar işlenirken siz neredeydiniz? Hesap verin!”


Etiketler: insan hakları, nefret suçları, aile, siyaset, anayasa
İstihdam