14/09/2023 | Yazar: Kaos GL

Üniversiteli kadın fanzini Demir Leblebi, nefret mitinginin devlet eliyle duyurulmasına karşı sokağa çıktı: “Saraylarda sefa sürerken nefret politikalarıyla yaşamlarımıza göz dikenler bilsin ki Hande Kader’e Ahmet Yıldız’a sözümüz var.”

Demir Leblebi: Kamu spotu değil nefret suçu! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Çeşitli üniversitelerden kadınların yazdığı, tasarladığı, emek ettiği üniversiteli kadın fanzini Demir Leblebi, nefret mitingine çağrı videosunun RTÜK onayıyla kamu spotu olarak yayımlanmasını protesto etmek için Kadıköy sokaklarına çıktı.

TIKLAYIN – RTÜK’ün onay verdiği, 17 Eylül’de İstanbul’da düzenlenecek nefret mitingine çağıran video kamu spotu olarak yayımlandı.

Sokağa “Kamu spotu değil nefret suçu” pankartıyla çıkan Demir Leblebi, “Nefrete inat yaşasın hayat” ve “Trans cinayetleri politiktir” sloganları atarak açıklamasını okudu:

“Dün ‘Büyük Aile Platformu’ tarafından sosyal medyada ‘LGBT propagandasına karşı mücadele’ temalı bir kamu spotu yayınlandı. Biz LGBTİQ+’lar olarak bu kamu spotunun nefret suçu olduğunu buradan teşhir ediyoruz. Nefret söylemlerine cesaret veren bu erkek devleti, kadınlara ve LGBTİQ+’lara uyguladığı sistematik şiddetten, kampüslerimizde açtığımız dayanışma kulüplerini kapamaya çalışmasından, pikniklerimize ve film gösterimlerimize saldırmasından tanıyoruz. Korumaya çalıştığınız aile kurgusu, devlet denilen erkin bir izdüşümü, ataerkinin sağlamlaştığı bir yapı. Bu biçimiyle ailenizin de erkek aklınızın da karşısındayız.

Kadının ev içi emeğinin sömürüldüğü, 6 yaşındaki bir çocuğun istismarının yıllarca gizlendiği, çocukların okuldan alınarak evlendirildiği, cinsel kimliği sebebiyle katledildiği kutsal aile güzellemesi bu ülkede çocukları, kadınları, transları, LGBTİQ+’ları korumuyor. Saraylarda sefa sürerken nefret politikalarıyla yaşamlarımıza göz dikenler bilsin ki Hande Kader'e Ahmet Yıldız’a sözümüz var, onların öfkesi ile mücadelemiz devam edecek!”

TIKLAYIN – Nefret mitingini kamu spotu olarak yayımlayacağını duyuran RTÜK’e karşı eylem için bir araya gelen Direnişin Renkleri İzmir aktivistleri, işkenceyle gözaltına alındı.

TIKLAYIN – “Mücadelemizle cevap vermeye devam edeceğiz!”


Etiketler: insan hakları, kadın, medya, nefret suçları
İstihdam