25/03/2021 | Yazar: Kaos GL

Diyarbakır Barosu LGBTİ+ Hakları Komisyonu, Fırat Kaya isimli bir erkeğin, “sapık gay” diyerek bir kişiye saldırdığı görüntüleri Instagram’da yayınlaması üzerine açıklama yaptı: “Fail Fırat Delikanlı'nın derhal yakalanarak yargı önüne çıkarılmasını talep ediyoruz.”

“Devlet yöneticilerinin ayrımcı tutumu, şiddeti beslemektedir” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Diyarbakır Barosu LGBTİ+ Hakları Komisyonu, sosyal medyada “Fırat Delikanlı” ismini kullanan bir Fırat Kaya isimli erkeğin, “sapık gay” diyerek bir kişiye saldırdığı görüntüleri Instagram’da yayınlaması üzerine açıklama yaptı.

Açıklama şöyle:

“Kocaeli ilinde meydana gelen homofobik saldırıyı sosyal medya üzerinden öğrenmiş bulunmaktayız. Bu saldırıyı gerçekleştiren ve sosyal medya hesabından paylaşan fail Fırat Delikanlı'nın derhal yakalanarak yargı önüne çıkarılmasını talep ediyoruz.

“Failin daha önce de sosyal medya hesaplarından LGBTİ+ları tehdit içeren paylaşımlar yaptığını biliyoruz. Devlet yöneticilerinin ayrımcı tutumu, gökkuşağı bayrağını ve renklerini kriminalize etme çabaları ve İstanbul Sözleşmesi'nin feshi; şiddeti beslemektedir.

“Devlet yöneticilerini bir an önce LGBTİ+lara yönelik ayrımcı dilden vazgeçmeye, taraf olduğu uluslararası sözleşme yükümlülüklerine uymaya davet ediyor; meydana gelen şiddet olayının takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildiriyoruz.”


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam