12/03/2020 | Yazar: Ali Erol

LGBTİ+’ların kent hakkını tanımayan AKP’lilerin nefreti son olarak Küçükçekmece Belediye Meclisi’nde görüldü…

“Dünya KoronaVirüs İle Uğraşırken, Bizler Küçükçemece’de LGBTVirüsü ile Uğraşıyoruz” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Belediyelerdeki AKP’li üyelerin “LGBTİ+” takıntısı, Küçükçekmece Belediye Meclisi’nde bu kez CHP’li üyenin homofobisini tetikledi.

İstanbul Küçükçekmece Belediye Meclisi’nin CHP’li Üyesi ve Grup Başkanvekili Ekrem Kaya, AKP’li üyelere karşı toplumsal cinsiyet eşitliğini savunmak için, “Buradaki meclis üyesi arkadaşlarımızın LGBTİ’yi öcü gibi görmesini hoş karşılamıyorum.” cümlesiyle başladığı sözlerini homofobik ifadelerle tamamladı.

LGBTİ+’ların varlığını ve kent hakkını inkâr eden ayrımcı muhafazakâr siyasetin temsilcisi AKP’li meclis üyeleri homofobik ve transfobik nefret söylemleriyle bu kez de İstanbul Küçükçekmece Belediye Meclisi’nde ortaya çıktılar. 

Kadın dostu kent hedefi ve kentin sunduğu ekonomik, sosyal ve siyasi fırsatlardan herkesin eşit bir biçimde yararlanmasını sağlamak amacıyla Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nü hayata geçiren Küçükçekmece Belediyesi, ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliğine gitti.

Cinsiyet, cinsiyet kimliği, dil, din, ırk, etnik köken, inanç ve inançsızlık ayrımı yapılmaksızın, kentte yaşayan tüm bireyleri kucaklama hedefiyle kurulan müdürlük, ilk olarak toplumsal cinsiyet eşitliği odaklı çalışmalar yürütecek.

İstanbul Küçükçekmece Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, sonraki süreçte çalışmalarını genişleterek, her türlü ayrımcılığa karşı projeler geliştirecek.

Toplumsal cinsiyet eşitliğinden olumsuz etkilenen kadınlar için sivil toplum kuruluşları ile gidilecek işbirliği kapsamında, Kadınlarla Dayanışma Vakfı’na (KADAV) yönelik Belediye Başkanı’na yetki verilmesi konusunun Belediye Meclisi gündemine gelmesiyle tartışmalar gelişti.

AKP’lilerin homofobik tepkileri, CHP Meclis Grup Başkanvekili Kaya’nın homofobisini tetikledi!

Küçükçekmece Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısında, Kadınlarla Dayanışma Vakfı (KADAV) ile Belediye arasında işbirliği protokolü imzalanmasına yönelik AKP’li üyelerin cinsiyetçi ve homofobik tepkileri, CHP Meclis Üyesi ve Grup Başkanvekili Ekrem Kaya’nın homofobisini tetikledi.

Milliyet’ten Çiğdem Yılmaz’ın aktardığına göre, İstanbul Küçükçekmece Belediye Meclisi’nin CHP’li Üyesi ve Grup Başkanvekili Ekrem Kaya, “Buradaki meclis üyesi arkadaşlarımızın LGBTİ’yi öcü gibi görmesini hoş karşılamıyorum.” cümlesiyle başladığı sözlerini homofobik ifadelerle tamamladı.

Toplumsal cinsiyet eşitliğini gözetmenin “LGBTİ+”leri de kapsadığını söyleyip, Belediye’nin KADAV ile işbirliğine gitmesine tepki gösteren AKP’li meclis üyelerine karşı söz alan Kaya, kapsayıcılık gayesiyle başladığı sözlerini homofobik ifadelerle gerekçelendirdi: “Buradaki meclis üyesi arkadaşlarımızın LGBTİ’yi öcü gibi görmesini hoş karşılamıyorum. LGBTİ bir tercih değil, bir hastalıktır. Allah göstermesin hepimiz çoluk çocuk sahibiyiz. Hepimizin ailesinden böyle şeyler olabilir. Bu insanları toplumun dışına itmek, öcü gibi göstermeyi doğru bulmuyorum. Bu insanları ıslah etme yoluna gitmeliyiz. Kaldı ki müşteri olmayan bir dükkan çalışmaz. Bu insanların müşterisi de Türk toplumudur. Bunu normal gördüğüm, hoş karşıladığım için söylemiyorum. Bizim görevimiz, bu insanları ıslah etmektir. Bu insanları toplumun dışına atmak değildir.”

Belediye, Meclis Toplantısı yayınını Youtube sayfasından kaldırdı!

İstanbul Küçükçekmece Belediye Meclisi’nin CHP’li Üyesi ve Grup Başkanvekili Ekrem Kaya’nın söz aldığı Mart Ayı Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumunun kaydı Belediye’nin youtube sayfasından kaldırıldı.

Küçükçekmece Belediyesi’nin facebook sayfasında bir “takipçi”, “Şerefsizler lgbtyi normal birşey gibi göstermeye çalışmayın müslüman toplumda böyle bir şey mi olur yazıklar olsun ne hale getirdiniz çekmeceyi” ifadeleriyle bir nefret söylemi mesajı düştü.

“Haberin Olsun Küçükçekmece” adlı facebook sayfası, CHP’li Ekrem Kaya’nın sözlerinin olduğu Meclis Toplantısı yayınının videosunu, “KADAV'ın LBGT savunucusu bir dernek olduğu iddalar arasında..” notu ve Kaya’ya yönelik bir “kınama” ile paylaştı.

“Halkın ödediği vergiyle Topları besleyin. Belediye’yi dönmelerle doldurun”

Küçükçekmece Belediyesi ile Kadınlarla Dayanışma Vakfı (KADAV) arasındaki protokole tepki olarak AKP Küçükçekmece Meclis Üyesi Beran Yetişir, twitter hesabından şöyle yazdı: “Küçükçekmece Belediyemizin Mart Ayı Meclis Toplantısında CHP Grubu Eşcinsel LGBT (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Transseksüel veya Travesti) Hakları Savunucusu KADAV Vakfı Arasında Protokol İmzalandı. Herşey Çok Güzel Mi Oluyor...?”

“AK Parti Küçükçekmece İlçe Başkanı” Mustafa Korkut ise “Kadınlarla Dayanışma Vakfı”nın bahane olduğunu, kaybettikleri yerel seçimden beri ırkçı, cinsiyetçi ve homofobik nefreti dillendirdiklerini aşikâr ediyor: “Bir 2019 Yerel Seçiminin aynı zamanda bir zihniyet seçimi olduğunu Akparti olmazsa meydanlarımızda Noel festivali yaparlar Eşcinsel festivali yaparlar demedik mi!Bugün K.çekmece Bld.ile Eşcinsel hakları savunucusu KADAV vakfı arasında protokol imzalandı.Nasıl güzel oluyormu”

Kendisini “AK Parti Küçükçekmece M.Tanıtım Medya Başkanı” olarak tanıtan Mahmut Yaltırak, “KüçükçekmecedeLGBTİstemiyoru” heştegi altında, “Meclis üyesi Sn. Ekrem KAYA ve Belediye Başkanı Sn. Kemal Çebi’ye tavsiyem Küçükçekmece belediyesi logosu aşağıdaki gibi olsun.” diyerek, gökkuşağı renkleriyle boyadığı belediye logosunu paylaştı. Aynı paylaşımı hem twitter hem facebook hesabından yapan Yaltırak, homofobik ve transfobik nefret söylemine şöyle devam etti: “Hatta Erkek Erkeğe , Kadın Kadına ilişkiyi onaylayan ve destek veren KADAV’la birlikte destek oyları veren Meclis üyeleri ile bir Onur Yürüyüşü yapın . Halkın ödediği vergiyle Topları besleyin. Belediye’yi dönmelerle doldurun.”

Küçükçekmece Belediyesi AKP’li Meclis Üyesi ve aynı zamanda “Ak Parti Küçükçekmece İlçe Kadın Kolları Başkanı” Filiz Aktaş, twitter hesabından “KücükçekmecedeLGBTyehayir” heştegi altında, “Kücükçekmece belediyesinin mart ayı meclis toplantısında chp gurup başkanının lgbt ile ilgili kan donduran sözleri YAZIKLAR OLSUN aile birliğini hiçe sayan Kadav (lgbt) vakfı ile protokol imzalandı.” paylaşımı yaptı.

“Ak Parti Küçükçekmece İlçe Başkan Yardımcısı Sosyal Politikalar Başkanı” Yeliz Sayın, “KücükçekmecedeLGBTyehayir” heştegi ile twitter hesabından, “Ak Parti Küçükçekmece Medya Başkanı” Yaltırak’ın gökkuşağı renklerine boyadığı belediye logosunu paylaştı.

“Dünya KoronaVirüs İle Uğraşırken, Bizler Küçükçemece’de LGBTVirüsü ile Uğraşıyoruz” paylaşımı ile gündemi de yakaladığını belli eden Küçükçekmece Belediyesi AKP’li Meclis Üyesi Hamza Gönenç ise sosyal medya hesabından homofobik paylaşımlara doyamadı: 1, 2, 3, 4.

Küçükçekmece Belediyesi bir diğer AKP’li Meclis Üyesi Sıddık Özgenç ise “Chp gurup başkan vekilinin Lgbt ile ilgili sözlerini ve tüm itirazlara rağmen Belediye ile KADAV vakfı arasında protokol imzalanmasını şiddetle kınıyorum.” paylaşımı yaptı. 

Kendisini “Ak Parti Küçükçekmece Yönetim Kurulu Üyesi (Yerel Yönetimler Birim Bşk Yrd)” olarak tanıtan Erdal Kurt’un twitter hesabından yaptığı homofobik nefret paylaşımı: “CHP'li belediye KADAV denilen vakıfla protokol yapıyor.. Peki kimdir bu KADAV? Eşcinsellik ve homoseksüelliği yayan, destekleyen sözde vakıf.. Sizdende bu beklenırdı zıhnıyetınıze tıynetinize uygun seyler bunlar.”

Kendisini “Ak Parti Cennet Mahalle Başkanı.” olarak tanıtan Yücel Gökbulak geri kalır mı: “Bugün K.çekmece Belediyesi Gay ve Homoseksüeller Adına Çalışmalar Yapan Bir Vakıf İle Protokol İmzaladı Ak Partili Meclis Üyelerinin Engelleme Çalışmalarına Rağmen İyi Partili ve CHP'li Üyelerin Oyları İle"Müşterisi Olmayan Dükkan İşlemez Denerek, Eşcinselik ve Fuhuş Onaylandı.”

AKP Küçükçekmece örgütünden Mesut Şimşek, sosyal medya hesabında kendisini “Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Doktora” sıfatıyla tanıtmış ama “Bu işte bir ibnelik var!!” paylaşımları yapmak için “doktora” yapmasına gerek yoktu: “Bu işte bir ibnelik var!! Küçükçekmece Belediyesi LGBTi, Lezbiyen, Gey, Biseksüel, trans, ibne Hakları savunucusu sözde kadın hakları adı altında kamuflaj giyen vakıfla AKPARTİ ve MHP'nin, hayır oylarına rağmen protokol imzalıyor..”

“Ekonomi-Finans” uzmanı “doktora”lı Mesut Şimşek’in bir diğer “Eşcinsellik ve homoseksüellik” paylaşımı ise şöyle: “Bu rezilliğe kepazeliği dur demek lazım! CHP'li belediye KADAV denilen vakıfla protokol yapıyor.. Peki kimdir bu KADAV? Eşcinsellik ve homoseksüelliği yayan, destekleyen sözde vakıf.. İşiniz gücünüz bu toplumun aile yapısına dinamit koymak!!”

AKP’li meclis üyelerinin “LGBTİ+” nefreti yeni değil!

Belediye Meclislerindeki AKP’li üyelerin “toplumsal cinsiyet”, “gökkuşağı logosu” ve “LGBTİ+” takıntılı muhalefeti daha önce İstanbul Maltepe, İstanbul Büyükşehir, İzmir Büyükşehir ile Mersin Büyükşehir belediye meclislerinde de görüldü.

Cinsiyetçi, transfobik, homofobik nefret söylemi üretme, yayma ve teşvik etmekte öne çıkan muhafazakâr yayın organları, 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü paylaşımları yapan CHP’li belediyeleri hedef aldı.

AKP’li İstanbul Esenler Belediyesi, “Yusuf Kaplan ile Fikir Atölyesi” etkinliğinde konuşan Yeni Şafak yazarının “eşcinseller”e yönelik homofobik nefret söylemine ev sahipliği yaptı. 

İstanbul belediyelerinde AKP’li meclis üyelerinin CHP’ye karşı yürüttükleri siyasetin yerel seçimlerin ardından “gökkuşağı” renkli “logo”lar aracılığıyla sürmesi İçişleri Bakanı’nın ayrımcı söyleminden besleniyor. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptali ile başlayan süreçte Ekrem İmamoğlu’na yönelik, “Beylikdüzü Belediye Başkanlığına geldiğinde ilk yaptığı işlerden birisi ne biliyor musunuz? Belediyenin logosunu, LGBT’nin logosuna döndürmek. İstanbul’un başına bir oyun, bir tezgâh kuruluyor.” ifadelerini sarf etmişti.

Not: Bu haberdeki alıntıların yazım hatalarına dokunulmadı; olduğu gibi alındı.


Etiketler: insan hakları, kent hakkı
İstihdam