04/03/2022 | Yazar: Aslı Alpar

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Kadın ve Demokrasi Derneği’nin (KADEM) 4. Olağan Genel Kurulu’nda konuştu.

Erdoğan: “Derneğimizin faaliyetleri bir sapkın dayatması değil” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Kadın ve Demokrasi Derneği’nin (KADEM) 4. Olağan Genel Kurulu’nda konuştu.

Daha önce LGBTİ+’lara yönelik “cinsel yönelim gayri ahlaki”, “eşcinsellik insanlık değerlerine aykırı”, “neslin devamına, toplumun inanç ve değerlerine saldırı” gibi ayrımcı açıklamalar yapan KADEM’in genel kurulunda konuşan Erdoğan, KADEM’in ayrımcı söylemini sürdürdü.

Erdoğan, “Derneğimizin öncülüğünde yürütülen faaliyetlerde dünyada kimi yerlerde varlığını gördüğümüz bir sapkın dayatması değil; kadın insan, erkek insanoğlu irfanından neşet eden bir erdem ve onur mücadelesidir” dedi.

Erdoğan’ın kadını, anne, eş, kardeş, evlat vasıflarıyla, insanın yarısı olarak tanımlayarak cinsiyet eşitsizliğini meşrulaştıran cümleleriyse şöyle:

“Kadını anne, eş, kardeş, evlat vasıflarıyla insanın bir yarısı erkeği de yine aynı vasıflarla insanın diğer yarısı görmeden bu meseleyi sağlıklı ve sürdürülebilir dengelere oturtmak bir hayli zordur. Elbette ilahi takdirden kaynaklanmayan her meselenin çözümü idrakle, gayretle, sabırla mümkündür.”

Erdoğan konuşmasında kadın derneklerini hedef gösterdi, kadına yönelik şiddeti engelleyeceğini ileri sürdüğü yeni bir reform paketi hazırladıklarını duyurdu.

 


Etiketler: insan hakları, kadın, nefret suçları
İstihdam