17/05/2021 | Yazar: Kaos GL

KaosGL.org, 17 Mayıs Uluslararası Homofobi, Bifobi, İnterfobi ve Transfobi Karşıtı Gün’ü sanatçıların 17 Mayıs eserleriyle kutluyor.

Eren Boz, 17 Mayıs için çizdi: LGBTİ+’ları değil, nefreti yok et! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

KaosGL.org, 17 Mayıs’ı sanatçıların bugün için ürettiği eserlerle kutluyor.

Türkiye’de koronovirüs pandemisinin ilk günlerinde Milli Eğitim Müdürlerinin talimatıyla okul müdürleri karantina günlerinde online eğitimi sürdürmek için kurulan WhatsApp gruplarında LGBTİ+’ları hedef gösteren mesajlar paylaştı. Aynı günlerde Netflix’te olmayan bir eşcinsel karakter üzerinden sosyal medyada nefret kampanyaları başlatıldı. Buna RTÜK Başkanı’nın ayrımcı açıklaması ve Diyanet’in nefret hutbesi eklendi.

Takip eden aylarda, Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Reklam Kurulu, e-ticaret sitelerinde LGBTi+ ve gökkuşağı temalı ürünlerin +18 ibaresiyle satışa sunulması gerektiğine karar verdi.

Boğaziçi Üniversitesi’nde sergideki bir kolaj eserin hedef gösterilmesiyle başlayan süreç LGBTİ+’lara şiddet ve “LGBTİ+ derneklerinin kapatılması” çağrılarının da olduğu nefret kampanyasına evrildi. Bu bir yıllık zaman diliminde LGBTİ+’lara yönelik nefret medya aracılığıyla da defalarca yeniden üretildi.

Bu nefrete karşı çizgiler konuşuyor; Eren Boz 17 Mayıs için nefrete karşı çizdi: LGBTİ+’ları değil, nefreti yok et!

eren-boz-17-mayis-icin-cizdi-lgbti-lari-degil-nefreti-yok-et-1


Etiketler: insan hakları
nefret