13/01/2021 | Yazar: Kaos GL

Derneğimiz Kaos GL’nin Yönetim Kurulu Üyeliği, Uluslararası Lezbiyen ve Gey Birliği (ILGA) Genel Sekreterliği gibi sorumlulukları da üstlenen yoldaşımız Kürşad Kahramanoğlu’nu, ölüm yıl dönümünde anıyoruz.

“Eşcinsel olmak bir hayat tarzıdır, alternatif bir var olma şeklidir” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraf: Kürşad Kahramanoğlu’nun da katıldığı ilk 17 Mayıs Uluslararası Homofobi Karşıtı Yürüyüş, Ankara 2008

Mücadelemizde kendisinden çok şey öğrendiğimiz, her daim bizle dayanışma içerisinde olan, bizi asla yalnız bırakmayan Kürşad Kahramanoğlu 13 Ocak 2018’de aramızdan ayrıldı.

Kaos GL’nin Yönetim Kurulu Üyeliği, ILGA Genel Sekreterliği gibi sorumlulukları da üstlenen dostumuz, yoldaşımız, arkadaşımız gazeteci, yazar, sendikacı, akademisyen, LGBTİ+ ve insan hakları aktivisti Kürşad Kahramanoğlu’nu ölüm yıl dönümünde BirGün Gazetesinden Tacım Açık’la, 2009’da yaptığı söyleşinden bir parça ile anıyoruz:

“Benim bütün LGBTT üyelerinden olduğu gibi, basın mensubu LGBTT üyelerinden de beklentim, en aşağısından kendi kendilerine dürüst olmaları. Aksi takdirde bu eşcinselliği aynen egemen güçlerin de istediği gibi sadece sekse indirgiyor. Oysa eşcinsel olmak bir hayat tarzıdır, alternatif bir var olma şeklidir.  Verilen mücadele de bu ‘alternatif var olma’ şeklinin kabul edilip ona saygı duyulması mücadelesidir.”


Etiketler: yaşam
İstihdam