07/12/2021 | Yazar: Kaos GL

17 Mayıs’ın esenlik buluşmaları 14 Aralık’ta online DJ atölyesi ile devam ediyor. DJ Moustapha S. ile atölyeye katılmak için kayıt yaptırmayı unutmayın!

Esenliğiniz de müziğiniz de eksik olmasın: Online DJ atölyesi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

17 Mayıs Derneği, esenlik buluşmaları hız kesmeden devam ediyor. Derneğin LGBTİ+’ları ve örgütlerini güçlendirmek için başlattığı esenlik programı kapsamında bireysel psikolojik desteğin yanı sıra, LGBTİ+’ların bir araya gelebilecekleri, çeşitli konularda beceriler kazanacağı, gündem yoğunluğuna bir tatlı huzur molası verebileceği etkinlikler düzenleniyor.

Bu kapsamda sıradaki etkinlik, online DJ atölyesi. 14 Aralık saat 20.00’de yapılacak etkinlikte DJ Moustapha S. ile online DJ’liğin koridorları lubunyaları bekliyor.

17 Mayıs’ın etkinlik çağrısı ve kayıt detayları şöyle:

“COVID-19 pandemisi hayatımızın her alanını etkilediği gibi eğlence sektörünü de değişime sürükledi.  Gece hayatı kulüplerin kapanmasıyla evlerimize girdi. Online Zoom partileri düzenlendi ve düzenlenmeye devam ediyor. 14 Aralık akşamı 20:00’da DJ Moustapha S. ile sadece bilgisayarlarımızı kullanarak mixing yapmayı öğreneceğimiz bu atölyeye sen de davetlisin lubunya.”

Atölye kaydı için tıklayın.

Moustapha S. hakkında

DJ'lik serüveni "ASîDE" mahlasıyla 2018 yılında Onur Haftası partilerinde çalmasıyla başlayan Moustapha S. şehrin hatırı sayılır mekanlarında (Karga, Anahit, Babylon, Şahika, Gizli Bahçe, Bigudi, Markus Tavern...) performanslar sergiledi. House, breaks ve techno ağırlıklı setleriyle dikkatleri üzerine çekti ve "X: Queer Underground" adlı parti serisini düzenledi.

Lo-fi ekseninde techno ve breaks janrlarını deneysel biçimde harmanladığı ilk kısa çaları "Beautiful Burnout EP", XSM Recordings'ten yayınlandı. Sanatçı kısa çalarında yaşadığı mental bozuklukları, öz sevgi problemlerini, aşk ve madde kullanımı gibi temaları Nayo Jones ve Anita D'nin çarpıcı vokalleriyle işlemekte.

Önemli Not: Atölye Virtual DJ adlı uygulama üzerinden ilerleyecektir. Aşağıdaki linkten ücretsiz olarak Windows ve MacOS versiyonlarını indirebilirsiniz.

https://www.virtualdj.com/download/index.html 

Esenlik programı hakkında

LGBTİ+ aktivistlerin ve kurumların esenlik halini arttırmaya yönelik tasarlanan programda, bireysel ve kurumsal destekler ile esenlik halinin arttırılması, aktivistlerin çalıştıkları kurumda esenlik konusunun öne çıkarılması, programın diğer faaliyetleri ile birlikte LGBTİ+ İnsan Hakları Savunucularının sistematik olarak maruz bırakıldığı ayrımcılığa ve şiddete karşı güçlendirilmesi hedefleniyor.


Etiketler: kültür sanat, yaşam
nefret