14/05/2022 | Yazar: Kaos GL

Kızıl Okyanus LGBTİ+ Eskişehir, LGBTİ+ Meclisleri ve Türkiye İşçi Partisi Eskişehir LGBTİ+ Komisyonu; kentte LGBTİ+’ların öldürülmesi çağrısının yer aldığı broşüre ilişkin basın toplantısı düzenledi.

“Eskişehir'de ve her yerde LGBTİ+lara karşı teşvik edilen şiddete nedeniyle evlerimize kapanmayacağız” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kızıl Okyanus LGBTİ+ Eskişehir, LGBTİ+ Meclisleri ve Türkiye İşçi Partisi Eskişehir LGBTİ+ Komisyonu; kentte LGBTİ+’ların öldürülmesi çağrısının yer aldığı broşüre ilişkin bugün (14 Mayıs) saat 12:00’da basın toplantısı düzenledi.

Eskişehir’deki Polen Gençlik Kültür Evi’nde gerçekleşen basın toplantısında, Eskişehir Valiliğinin keyfi açık alan etkinlik yasakları ve LGBTİ+’lara yönelik sistematik baskı hatırlatıldı.

Toplantıda, “Onur yürüyüşlerimize, eylemlerimize en sert biçimde müdahale eden; Diyanetiyle nefret fetvası veren, ürettikleri nefret politikalarıyla LGBTİ+'ları yok sayan, ötekileştiren, gerici tarikatlara alan açan faşist, fobik iktidarınıza karşı dimdik ayaktayız, buradayız, gitmiyoruz!” denildi.

eskisehir-de-ve-her-yerde-lgbti-lara-karsi-tesvik-edilen-siddete-nedeniyle-evlerimize-kapanmayacagiz-1

Basın metninin tamamı şöyle:

“Valilik kararıyla müzik festivalinin, eylemlerin yasaklandığı bugünlerde Eskişehir’de üzerinde isim ve imza yer almayan gerici ve nefret söylemleri içeren broşürler dağıtılmaya başlandı. Broşürde LGBTİ+’ların katledilmesi çağrıları yapılırken bu çağrılara İslami referanslar veriliyor.

“Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız’ın kent genelinde 15 gün süre ile tüm etkinlikleri ve eylemleri yasaklamasının ardından Odunpazarı’ndaki Emek, 71 Evler, Erenköy ve Yenidoğan Mahallelerinde sarıklı erkeklerin dağıttığı görülen gerici broşürde “Lut kavminin yaptığını (erkek erkeğe teması) yapan kimseleri, her ikisini de görürseniz öldürün” ifadeleri yer alırken LGBTİ+'ların hedef alınarak öldürülmesi, recm edilmesi, yakılması çağrıları yapılıyor.

“Biz LGBTİ+'lar her gün yaşam alanlarımızda homofobiye, nefret söylemlerine, tacize, tecavüze, şiddete maruz bırakılırken, var oluşlarımız reddedilirken; yaşamlarımızı tehdit eden, bizleri yakmak ve öldürmek istediğini dağıttıkları broşürde dile getiren tarikatlar engellenmiyor. Heteronormatif devlet ve onun tüm kurumlarının büyüttüğü ve körüklediği nefret suçları giderek büyürken, bizleri korkuya boğmak ve evlerimize hapsetmek isteyenlere karşı mücadelemizi sürdürmeye, LGBTİQ+'lar olarak örgütlenmeye devam edeceğiz.

“Onur yürüyüşlerimize, eylemlerimize en sert biçimde müdahele eden; Diyanetiyle nefret fetvası veren, ürettikleri nefret politikalarıyla LGBTİ+'ları yok sayan, ötekileştiren, gerici tarikatlara alan açan faşist, fobik iktidarınıza karşı dimdik ayaktayız, buradayız, gitmiyoruz!

“İktidar ile kol kola giderek büyüyen tarikatların bugün Eskişehir'de olduğu gibi her gün her yerde LGBTİ+lara karşı teşvik ettiği şiddete karşı evlerimize kapanmayacağız, sokaklarda, iş yerlerinde, mahallelerde, üniversitelerde yani yaşamın her alanında var olmaya devam edeceğiz. Haklarımız için, hayatlarımız için birlikteyiz, direnişteyiz, "buradayız"! Yasaklanan onur yürüyüşlerimizden bizi yıldırmak için açılan onlarca davaya, basın açıklaması engellerinden yurttan atmalara, burs kesmelerden disiplin cezalarına... Hiçbiri bizleri yıldıramayacak. Ne önümüze sıralanan kalkanlar ne de kapılarımıza kadar dağıtılan ölüm fermanlarımız bizi yıldıramaz.

“Onur yürüyüşlerimizi, gökkuşağı bayraklarımızı, hak mücadelemizi yargılayan iktidar asıl bu gerici bildiriyi dağıtanları, suça teşvik edenleri, arkadaşlarımızı öldüren failleri yargılamalıdır. Bugün Eskişehir'de, yarın başka yerlerde katliam çağrısına varan girişimlerin, LGBTİ+ların sistematik bir şekilde hedefleştirilmesinin sonucunda LGBTİQ+lara yönelik her türlü şiddetin sorumlusu nefreti körükleyen erkek egemen, heteronormatif devlettir. Hedefleştirilmesi gereken şey LGBTİ+lar değil nefrettir, fobidir, şiddet ve baskıdır. Bizler buradayız, varız ve yaşayacağız! LGBTİQ+'ları girdiği her krizde hedef gösterip oy toplamaya çalışanları ise mücadelemizle göndereceğiz.

“Siyasi krizin yükünü kaldıramayan iktidar her sıkıştığında LGBTİQ+ları hedef göstermeye devam ediyor. Enflasyonun rekor kırdığı, işsizliğin ve yoksulluğun her gün arttığı ülkede bizi hedef göstererek seçimi kazanabileceğini düşünenler yanılıyor.

“LGBTİQ+ hareketi Türkiye'de gün geçtikçe büyüyor, eşitliği kazanana kadar da güçlenmeye ve örgütlenmeye devam edecek. Semadaki gökkuşağını engelleyemeyecekleri gibi mücadelemizi de engelleyemeyecekler. LGBTİQ+'lara yönelik nefreti, cezasız kalan şiddeti, trans cinayetlerini durduracağız. Engellemelere, baskılara son vereceğiz. Eşit ve özgür bir dünyayı mutlaka kuracağız”


Etiketler: insan hakları, nefret suçları, kent hakkı
İstihdam