29/12/2023 | Yazar: Kaos GL

Esmeray Özadikti ve İrfan Değirmenci, Halk TV’ye kesilen “LGBTİ+ konusundaki değerlendirmeler” cezasına tepki gösterdi.

Esmeray’dan RTÜK sansürüne tepki: Bu çocuklar her gün ölüm korkusu ile yaşıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Trans kadın aktivist ve sanatçı Esmeray Özadikti, Halk TV’de katıldığı programdaki sözleri gerekçe gösterilerek kanala ceza verilmesine tepki gösterdi.

Esmeray, Halk TV’de İrfan Değirmenci'nin sunduğu Halk Meydanı programına "LGBT+ konusundaki değerlendirmeler nedeniyle milli ve manevi değerlere aykırılıktan" yüzde 3 idari para cezası verilmesini X hesabındaki paylaşımda şu sözlerle eleştirdi:

“Sürekli hedef haline getirdiğiniz LGBTİ+'lar! O çocuklar hedef gösterildikçe saldırıya uğruyor. Benim "Halk Meydanı" programına çıkmam, bunu gündeme getirmem bile onlara moral olmuştur çünkü bu çocuklar her gün ölüm korkusu ile yaşıyor. Söylemek istediğim bu…”

TIKLAYIN - RTÜK’ten Halk TV’ye “LGBT+ konusundaki değerlendirmeler” nedeniyle para cezası

İrfan Değirmenci'nin sunduğu program, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında aralarında Esmeray Özadikti'nin de olduğu feministleri, kadın ve LGBTİ+ hakları savunucularını konuk almıştı.

Esmeray’ın programdaki, “Şu anda beni ekranda gören özellikle Z kuşağında olan LGBT+ çocuklar şu an çok seviniyorlardır ve kendilerini yalnız hissetmiyorlardır buna eminim” ifadeleri RTÜK cezasına gerekçe gösterildi.

Değirmenci: Sizden alınacak millilik ve manevilik dersimiz yok, kalmadı

İrfan Değirmenci ise dün (28 Aralık) Halk TV Ana Haber Bülteni’nde kanala verilen cezalara değindi. Değirmenci, “RTÜK, 2023’ü de pas geçmedi, yine kızılcık sopasını bizlere vurdu. Kime? Halka, Halk TV’ye. Kim karar veriyor milli ve manevi değerlere? Bizim burada yaptığımız yayının milli ve manevi değerlere zarar verdiğine kim karar veriyor Ebubekir bey? RTÜK’te oy veren, el kaldıran üyeler; sizden alınacak millilik ve manevilik dersimiz yok, kalmadı. Yıldıramıyorsunuz, yılmıyorlar. Yine bildiğimizi söylemeye, doğruları haykırmaya devam ediyoruz ekrandan” dedi.

TIKLAYIN - İpekyüz: “LGBT+ konusundaki değerlendirmelere” neden ceza verilir ki?


Etiketler: insan hakları, kadın, medya
İstihdam