05/10/2017 | Yazar: Kaos GL

‘Gençlerle Güvenli İlişkiler Üzerine Çalışmak’ gençlerin güvenli ilişkiler yaşamaları noktasında eğitimcilerin onları destekleyebilmeleri için katkı sunmayı umuyor.

Gençlerle güvenli ilişkiler üzerine nasıl çalışılır? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“Gençlerle Güvenli İlişkiler Üzerine Çalışmak” gençlerin zarar görmedikleri güvenli ilişkiler yaşamaları noktasında eğitimcilerin onları destekleyebilmeleri için katkı sunmayı umuyor.

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği lise gençlerinin ve eğitimcilerin toplumsal cinsiyet, ayrımcılık, sanal zorbalık ve flört şiddeti konularında farkındalıklarının artırılmasına yönelik pilot bir çalışma olarak tasarladığı “Ne Var Ne Yok” kapsamında yeni bir yayın çıkardı. “Gençlerle Güvenli İlişkiler Üzerine Çalışmak” isimli kitap, eğitimciler ve danışmanlar için bir uygulama kitabı.

Temmuz ayında ““Ne Var Ne Yok” projesinin kapanış toplantısını gerçekleştiren Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği yayınladığı bu uygulama kitabı ile gençlerin zarar görmedikleri güvenli ilişkiler yaşamaları noktasında eğitimcilerin onları destekleyebilmeleri için katkı sunmayı umuyor.

Danışmanlar için uygulamalar, egzersizler ve öneriler

Kitapta projeye katılan eğitimcilerin ve gençlerin paylaşımları, proje kapsamında yürütülen araştırmanın sonuçları, eğitimcilerin uygulama öncesi ihtiyaç duyabileceği genel bilgiler ve öneriler yer alıyor. Kitabın son bölümünde hem proje süresince uygulanan hem de yararlı olabilecek farklı uygulama egzersizleri bulunuyor.

Kitap, Psikolog Nurgül Öztürk, Uzman Psikolog Merve Karabulut ve Cinsel Sağlık Eğitmeni-Danışmanı Efsun Sertoğlu tarafından hazırlandı. Sanat Yönetmeni Büşra Erinkurt’un tasarladığı kitapta yer alan iki vaka örneğini Çizer Aslı Alpar resimledi.

Kitabın PDF versiyonuna erişmek için buraya tıklayabilir, basılı olarak edinmek için bize mail atabilirsiniz.


Etiketler: yaşam, cinsellik
İstihdam