16/04/2018 | Yazar: Yıldız Tar

Gençlik çalışması LGBTİ, kadın, çocuk hakları konusunda farkındalık yaratıyor, katılımcıları harekete geçiriyor.

Gençlik çalışması LGBTİ haklarına ilgiyi arttırıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

TOG’un araştırmasına göre gençlik çalışması LGBTİ, kadın, çocuk hakları konusunda farkındalık yaratıyor, katılımcıları harekete geçiriyor.

Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) tarafından desteklenen “Gençlik Çalışmasının Gençlerin Toplumsal Katılımına Etkisi” araştırmasının sonuçları açıklandı.

Toplum Gönüllüleri Vakfı’nda 6 ay ila 5 yıl süre boyunca gönüllülük yapan 16 -35 yaş arası 1191 gencin katılımı ile gerçekleşen araştırmaya bulgularına göre gençlerin karşılaştıklarını belirttikleri sorunların başında toplumun gençlere güvenmemesi geldi.

Gençlerin karşılaştıkları diğer sorunlar ise “eğitim sistemindeki aksaklıklar, maddi imkânsızlıklar, işsizlik ve yaşadıkları şehirlerdeki sosyal imkânların azlığı” olarak sıralandı.

Toplumsal konulara ilgi artıyor

Araştırmanın “Toplumsal Konulara İlgi” başlıklı bölümünde gençlerin TOG’da gönüllülük yapmaları ile birlikte toplumsal konulara ilgilerinin arttığı belirtiliyor. “Gençlerin vakıfta gönüllülük yapmak ve LGBTİ, kadın, çocuk, azınlık hakları ile ilgili eğitimlere katıldıkça bu konularla ilgili kampanya ve farkındalık yaratma eylemleri düzenlediği görülmektedir” ifadeleri yer alıyor.

Protesto eylemleri ve LGBTİ’ler

Araştırmaya göre gençler sokağa çıkıp protesto etmenin diğer birçok siyasal katılım aracından daha önemli olduğu fikrinde. En çok hak mücadelesi için sokağa çıkılıyor ve katıldıkları eylemlerin çoğu siyasi partiler tarafından organize edilmiyor. Bir katılımcı araştırmada bu durumu şöyle açıklıyor:

“Katıldığım eylemler: LGBTİ hakları, insan hakları ya da hayvan hakları ile ilgili olabilir. Öyle eylemlere katılıyorum ama direkt parti eylemlerine katılmıyorum.”

Katılımcıların bir kısmı ise TOG ile tanıştıkça siyasal aktifliklerinin çeşitlendiğini belirtiyor, gönüllülük ile birlikte doğa, LGBTİ ve diğer toplumsal sorunları içeren konularda aktifleştiğini vurguluyor.

Araştırmanın tamamına şuradan ulaşabilirsiniz.

 


Etiketler: yaşam
nefret