17/03/2021 | Yazar: Kaos GL

Sosyal medya paylaşımları nedeniyle hapis cezasına çarptırılan HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliği düştü.

Gergerlioğlu’nun milletvekilliği düşürüldü Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sosyal medyadaki paylaşımı nedeniyle hapis cezasına çarptırılan Halkların Demokratik Partisi Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliği, kararın TBMM'de okunmasıyla düşürüldü.

Gergerlioğlu "PKK/KCK propagandası" yapma suçlamasıyla yargılandığı davada 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmış, davanın kararı Yargıtay 16. Ceza Dairesi tarafından onanmış ve Meclise gönderilmişti.

LGBTİ+’ların insan haklarını Meclis’te defalarca gündeme getiren vekil Gergerlioğlu kararın Meclis’te açıklanmasından sonra şunları söyledi: “Baştan sona hukuksuzlukla doluydu bu karar. Ben milletimin bağrındayım, milletimin kalbindeyim ve hiçbir yere gitmiyorum. Bu anayasa dışı bir karardır. Meclis'i terk etmiyorum. Anamın ak sütü gibi helal oyla geldim. Boyun eğmeyeceğiz. Bunu herkes bilsin. Ben doksan bin Kocaelilinin oyunu alarak buraya geldim. Prosedür olarak benim vekilliğimi düşürdüklerini iddia ediyorlar. Milletin iradesi AYM’nin kararının beklenmesidir. Bir örnek var: Berberoğlu... Berberoğlu döndü. Benim de döneceğim kesindir. Bütün bunları bile bile vekilliğimi düşürüyorlar. Bütün ihlalleri, çıplak aramayı, hukuksuzlukları yüzlerine vurdum.”

Gergerlioğlu, Genel Kurul Salonu'ndan çıkarılması durumunda grup odasında bekleyişine devam edeceğini söyledi.



Etiketler: insan hakları, siyaset
İstihdam