09/12/2022 | Yazar: Yıldız Tar

Gey olarak açılan ilk profesyonel futbolcu Justin Fashanu’nun hayatı TV dizisi olacak.

Gey futbolcu Fashanu’nun hayatı dizi oluyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Birleşik Krallık’taki yeni bir TV dizisi, eşcinsel olduğunu açıklayan ilk üst düzey profesyonel futbolcu olan Justin Fashanu'nun hayatını keşfedecek. ITV’de yayınlanacak Fash adlı dizi, Fashanu'nun hayatını ve kardeşi John ile olan ilişkisini anlatacak.

Bafta adayı yazar ve aktör Kwame Kwei-Armah tarafından yazılan dizi, John'un 1981'de Justin'in adını duyurduğu kulüp olan Norwich City'ye nasıl imza attığını izleyiciyle buluşturacak.

ITV'ye göre Fash, bakım evlerinde geçirilen çocukluklarından beyaz bir koruyucu ailenin bakımına, medyada oynanan "trajik ve uzlaşmaz" yabancılaşmalarına kadar hayatlarının bir haritasını çıkaracak.

Fashanu’nun açılması ve işini kaybetmesi

Kariyerine Norwich City ile başlayan Justin Fashanu, 1978 yılında 17 yaşında profesyonel bir futbolcu oldu. Üç yıl sonra Nottingham Forest’e transfer oldu ancak transferden sonra Fashanu’nun cinsel yönelimi hakkında söylentiler yayılmaya başladı. Futbolcu, The Sun’a verdiği röportajla 22 Ekim 1990’da gey olarak açıldı. Ve açık kimlikli ilk gey futbolcu olarak tarihe geçti.

Fashanu'nun futbol kariyeri, Ekim 1990'da The Sun gazetesine çıktığında düşüşe geçti. Daha sonra BBC ile yaptığı bir röportajda şunları söyledi:

Geçmişin tümünü ortaya çıkarmak istediğimi hissettim, sadece kendime karşı değil, diğer insanlara da karşı dürüst ve doğru olmak istedim.

Makaleden sonra Newcastle United ile bir deneme yaptı ancak sözleşme verilmedi ve üçüncü lig Torquay United'a geçti. 1990'ların sonunda emekli oldu ve 1998'de sadece 37 yaşında ölü bulundu.


Etiketler: yaşam, spor, dünyadan
İstihdam