06/04/2014 | Yazar: Yıldız Tar

Haftanın öne çıkan LGBTİ haberlerini ve gelişmeleri sizler için derledik.

Haftanın LGBTİ Gündemi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Haftanın öne çıkan LGBTİ haberlerini ve gelişmeleri Pazar günü kahve, çay ya da damak tadınıza ne uygunsa o içecekle okumanız için derledik.
 
Güneşli pazarlar, mutlu koliler, madilikten uzak hayatlar dileğiyle… İyi okumalar anacım!
Yerel Seçimler
Ülkece kutuplaşmalar, oy hırsızlıkları, hile ve şaibelerle dolu bir yerel seçimi geride bıraktık. Başa baş giden seçim sonuçları, iptaller, yeniden sayımlar, Ceylanpınar’da OHAL, Ankara’da şaibe skandalları, Ağrı’da yeniden ve yeniden oy sayımları…
 
Seçim sonuçlarına göre SPoD’un “LGBTİ Dostu Belediyecilik Protokolü”nü imzalayan 4 aday, belediye başkanlığını kazandı.
 
Resmî sonuçlara göre; yerel seçimlerde aday olan LGBTİ aktivistlerinden hiçbiri belediye meclis üyeliği kazanamadı. Belediye meclislerinde “LGBTİ temsili” bir başka seçime kalmış oldu.
 
Trans Görünürlüğü Günü
31 Mart Trans Görünürlüğü Günü’nü de geride bırakmış olduk. Henüz Türkiye’de herhangi bir etkinlikle kutlanmayan dönme bayramımızda kaosGL.org’ta bir söyleşi yayınlandı. Translar görünürlüğün hayatlarına olan yansımalarını anlattı.
 
Kaos GL 2013 Nefret Suçları Raporu’nu Açıkladı
Kaos GL Derneği’nin yüz yüze, telefonla ve internet aracılığıyla mağdurlarla ve tanıklarla gerçekleştirdiği 239 anket üzerinden hazırlanan 2013 Nefret Suçları Raporu kamuoyu ile paylaşıldı. Kaos GL, 2014 raporu için ise Türkiye’de işlenen homofobi ve transfobi temelli nefret suçlarını izlemek amacıyla araştırma başlattı.
Kadın Kadına Öykü Yarışması İçin Son 1 Ay!
Kadın Kadına Öykü Yarışması, “Bir Mücadeledir Aşk” temasıyla 9. kez kadınların öykülerine yer veriyor. Kaos GL Derneği’nin 2006 yılında başlattığı yarışmanın bu yılki öyküleri için son teslim tarihi ise 1 Mayıs 2014.
 
Bu haftanın LGBTİ gündeminde öne çıkan diğer başlıklar ise şöyle:
 
Kaos GL ve Pembe Hayat Dernekleri ve Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ndeki Hukuk Klinikleri Birimi’nin katkılarıyla LGBT’lerin adalete erişimi paneli gerçekleştirdi.
 
Kaos GL ve Pembe Hayat dernekleri tarafından yürütülen Ayrımcılığa Karşı Gökkuşağı Koalisyonu Projesi kapsamında “Kabahatler Kanunu ve Ev Mühürlenmeleri Tematik Çalıştayı” 25 Mart 2014 tarihinde Ankara’da gerçekleştirildi.
 
Kaos GL ve TOHAV sekretaryasında dava takibi, analizi ve sosyal medya kampanyalarını içeren stratejik davalama projesi başladı. 
 
SPoD, gönüllü ruh sağlığı uzmanları aracılığı ile LGBTİ’ler için psikolojik destek ve danışmanlık programı başlattı. 

Etiketler: yaşam
nefret