04/02/2021 | Yazar: Aslı Alpar

Her hafta, yerel ve ulusal yazılı basında çıkan LGBTİ+’ların haklarını gözeten bir haber “haftanın şugarı”nda.

Haftanın şugarı: Kırklareli Gazetesi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Yeni yılla birlikte başladığımız medya takip dizimiz “haftanın şugarı”nda, Türkiye’den ulusal ve yerel yazılı basındaki LGBTİ+’ların haklarına saygılı haberler içinden birini seçeceğiz.

Haftanın şugarı Kırklareli Gazetesi. Gazetenin 4 Şubat tarihli haberi “Bilimi, Üniversiteleri ve Gençlerimizi Savunmaya Devam Ediyoruz! Aşağı Bakmıyoruz!” başlığını taşıyor.

Haber Boğaziçi Üniversitesi’ne kayyum rektör atanması, öğrencilere polis saldırısı ve LGBTİ+’ları hedef alan karalama kampanyalarına karşı Eğitim Sen Kırklareli Şube’nin basın açıklamasına tam sayfa yer veriyor.

“Cinsiyet kimliği veya cinsel yönelimi ne olursa olsun herkesin eşit biçimde sahip olduğu insan haklarına…”

Gazete bu haberiyle nefreti sayfalarına taşıyan paçavraların aksine gazetecilik etiğine uygun içeriğe alan ayırıyor.

Haberde yer alan basın açıklamasından bir parça:

“Üniversite özerkliğine, ifade özgürlüğüne, cinsiyet kimliği veya cinsel yönelimi ne olursa olsun herkesin eşit biçimde sahip olduğu insan haklarına ve demokrasinin en temel ilkesi olan laikliğe sonuna kadar sahip çıkacağız. Siyasi iktidarın ve yandaş medyanın Boğaziçi Üniversitesi öğrenci ve akademisyenlerine yönelik saldırgan tutumunu, iktidar talimatı ile uygulanan polis şiddetini ve gözaltılan; demokratik hak ve özgürlüklere, başka bir deyimle Anayasal protesto hakkına yapılmış kaba bir saldın olarak nitelendiriyoruz.”

 


Etiketler: medya
İstihdam