15/12/2015 | Yazar: Yıldız Tar

Hemcinsleriyle ilişkiye giren beş hayvan türü ve hem duygusal hem eğlenceli hikayeleri…

Hayvanlar aleminden gökkuşağı manzaraları Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Hemcinsleriyle ilişkiye giren beş hayvan türü ve hem duygusal hem eğlenceli hikayeleri…

Bruce Bagemihl’in bilimsel olarak belgelendirdiği “Biyolojik Coşku: Hayvanlarda Eşcinsellik ve Doğal Çeşitlilik” adlı kitabı hayvanlardaki eşcinselliği ispatlayalı seneler oldu. Ama hâlâ o meşhur argüman tedavülde: Eşcinsellik doğal değildir!

Anlata anlata dilimizde tüy bitti. Baktık olmuyor hemcinsleriyle ilişkiye giren beş hayvan türünü derleyelim de cinsel çeşitliliğin o büyülü dünyasına kısa bir giriş olsun dedik.

İşte gökkuşağı hayvanlarından beşi:

Partneri ölünce yas tutan yunuslar

Kanıtlanmış birçok bilimsel araştırmaya göre erkek yunusların büyük bir çoğunluğu biseksüel.

Massachusetts Üniversitesi’nden araştırmacılar yunusların birbiriyle gelişmiş ve yoğun sosyal ilişkiler kurduğunu ve biseksüel özellikler gösterdiğini ispatladı. Araştırmacılar, Güney Avustralya’da 120’yi aşkın yunusla yaptıkları deneyler sonucu yunusların doğasının sanıldığından daha karmaşık olduğunu açığa çıkardı.

Araştırma yürütücülerinden Richard Connor, birçok erkek yunusun diğer erkek yunuslarla cinsel ilişkiye girdiğini ve çoğu zaman yaşamları boyunca tek eşli eşcinsel bir ilişki yaşadıklarını açıkladı.

Yunuslar ömür boyu süren eşcinsel ilişkilerinin yanı sıra partnerlerini kaybettikleri zaman uzun süre yas tutuyor.

Kitaplara konu olan penguenler

Hemcinsleriyle ilişkiye giren hayvanlar denildiğinde ilk akla gelen genelde penguenler oluyor. Hayvanat bahçelerinde ve doğal ortamlarındaki birçok penguen hemcinsleriyle ilişkiye giriyor.

Sanıldığının aksine dişi penguenlerin çoğunluğu da heteroseksüel değil. Eşcinsellik denildiğinde akla erkek eşcinseller gelse de, penguenler bu mite de meydan okuyor. Lezbiyen penguenler doğadaki cinsel çeşitlilik konusunda bilim insanlarının yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.

Penguenlerdeki eşcinsellik o kadar yaygın ki geçtiğimiz günlerde bu konuyu anlatan bir çocuk kitabı da yayınlandı. “Tango Üç Yaptı” başlıklı kitap doğadaki cinsel çeşitliliği ortaya koysa da birçok ülkede yasaklanmış durumda.

Boyun sürten zürafalar

İddialara göre “Zürefanın düşkünü, beyaz giyer kış günü” denirmiş Osmanlı döneminde eşcinselleri anlatmak için. Osmanlılar zürafaların eşcinsel olduğunu biliyorlar mıydı, yoksa durum basit bir isim benzerliği mi bilinmez ama araştırmacılar zürafalar arasındaki cinsel ilişkinin yüzde 90’a yakının iki erkek arasında olduğunu belirtiyor.

Erkek zürafaların boyunlarını birbirine sürttükleri özel bir flörtleşme biçimi de var. Alan hakimiyeti sağlamak için boyunlarını birbirine sürten zürafalar aynı zamanda birbirilerini cinsel olarak uyarıyor ve ardından güzel anlar başlıyor.

Sevgili akrabalarımız şempanzeler

İnsan ırkının en yakın akrabalarından şempanzeler hemcinsler arası cinsel ilişki konusunda en rahat türlerden biri. Bonobolar olarak bilinen maymun türünün neredeyse tamamı biseksüel.

Cüce şempanzeler sorunlarını çözmek için genelde birbirlerine şiddet uygulamak yerine cinsel ilişkiye girmeyi tercih ediyor. En yakın akrabalarımızdan öğrenecek çok şeyimiz var!

Oral seks seven ayılar

Ayılar deyince okurlarımızın aklına türlü hoş düşünceler gelmesin, bizim ayılardan daha kıllı ve iri olanlarından bahsediyoruz. Hani şu bal sevenlerden…

Ayıların büyük bir çoğunluğu da diğer hayvanlar gibi eşcinsel. Kahverengi ve siyah ayılar hemcinsleriyle ilişkiye girdiği bilinen türlerden.

Eşcinsel hayvanlar içerisinde en ünlüleri ise Hırvatistan’da tutuldukları hayvanat bahçesinde düzenli olarak birbirlerine oral seks yapan iki erkek ayı. Cinsel ilişki sırasında mahremiyet isterler mi bilemiyoruz ama hayvanat bahçesi yani hayvan hapishanesinin bu hüzünlü tutsakları acılarını hafifletmenin yolunu bulmuşa benziyor.


Etiketler: yaşam, ekoloji
İstihdam