01/03/2013 | Yazar: Kaos GL

Halkların Demokratik Kongresi Mersin Gençlik Meclisi, Mersin Üniversitesi’nde ‘Cinsiyetçiliğe, ayrımcılığa, ötekileştirmeye son’ başlıklı forum düzenledi.

HDK Mersin Gençliği Üniversitede LGBT Paneli Düzenledi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Halkların Demokratik Kongresi Mersin Gençlik Meclisi, Mersin Üniversitesi’nde “Cinsiyetçiliğe, ayrımcılığa, ötekileştirmeye son” başlıklı forum düzenledi.
 
Vural Ülkü Konferans Salonu’nda düzenlenen forumda konuşan HDK Genel Meclis Üyesi, Lambdaistanbul gönüllüsü Yıldız Tar, eşcinsel ve translara yönelik nefret suçlarının arttığını ve LGBT’lerin toplumun dışına itilmek istendiğini söyledi. Basının da ötekileştirme politikalarının aracı haline geldiğini anlatan Tar “Egemen sistem işçi sınıfına, Kürtlere, gençlere, kadınlara olduğu gibi LGBT’lere de saldırıyor. Biz bütün bu baskılara karşı örgütlenerek mücadelemizi yükselteceğiz” dedi.

Hebun LGBT aktivisti Ümit Manay, Diyarbakır’dan geldiğini söyleyerek savaşın içinde LGBT olmak ve nefret cinayetlerininişlendiği bir ortamda yaşamanın zor olduğunu vurguladı.

Kendisini Kürt Müslüman ve LGBT bireyi olarak tanımlayan Keskesor LGBT Oluşumu aktivisti Loren Elva, nefret suçlarının sadece LGBT’lere yönelik olmadığını hayatın her alanında insanlara karşı nefret suçlarının işlendiğine dikkat çekti. Hayatın bir parçası olduklarını vurgulayan Loren Elva “LGBT mücadelesi vermek için LGBT olmak gerekmiyor, insan olmak yeterlidir” dedi.(Evrensel)

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam