17/11/2020 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL, 2. HIV ve Ayrımcılık Karşıtı Paydaş Çalıştayı’nın sonuç raporunu yayınladı.

HIV ve LGBTİ+ Hakları Çalıştayı’nın sonuç raporu yayında Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Çizim: Semih Özkarakaş

Kaos GL, HIV ve Ayrımcılık Karşıtı Paydaş Çalıştayı’nın ikincisini online ortamda düzenledi. 11 Kasım’da yapılan çalıştayda HIV ve LGBTİ+ hakları alanında çalışan kurum ve aktivistler HIV’le yaşayan kişilerin insan haklarına ilişkin çalışmalarını değerlendirdi.

17 Mayıs, Antalya BİZ, Bursa Özgür Renkler, LİSTAG, Pozitif-İz, Pozitif Yaşam, Sağlıkta Genç Yaklaşımlar, SPoD, Ünikuir Dernekleri; Pozitif Dayanışma oluşumu, İzmir Konak Gönüllü Test ve Danışmanlık merkezleri ve Şişli Belediyesi Eşitlik Birimi ile HIV aktivistlerinden oluşan 30’dan fazla kişinin katıldığı çalıştayda, HIV’le yaşayan kişilerin maruz bırakıldıkları hak ihlallerine ilişkin raporlar tartışıldı.

Yıldız Tar’ın kolaylaştırıcılığı üstlendiği etkinliğin ilk bölümünde Defne Güzel; 17 Mayıs ve Kaos GL derneklerinin HIV’le Yaşayan LGBTİ+’ların İnsan Hakları Raporu’nu, Av. Hatice Demir Pozitif-İz Derneği’nin “2018-2019 Hak İhlallerinin Raporlanması ve Hukuki Çözümleri” raporunu ve Av. Esra Erin ise Pozitif Yaşam Derneği’nin üçer aylık aralarla yayınladığı insan hakları raporlarını sundu.

Çalıştayın sonuç raporu da yayınlandı. “1 Aralık’a Doğru: Ayrımcılık ve Damgalamaya Son!” başlığıyla yayınlanan raporda dört derneğin araştırmalarının yanı sıra, katılımcıların katkıları üzerinden “Gönüllü Danışmanlık ve Test Merkezleri”, “90-90-90+90 hedefi ve PREP/PEP”, “Çoklu Ayrımcılık ve HIV Kurulu” ve “MEDULA sistemi” üzerine güncel durum ve öneriler de yer alıyor.

Rapora ulaşmak için tıklayın.

Kaos GL Pandemi buluşmaları hakkında

Kaos GL, pandeminin LGBTİ+ haklarına etkilerini gündemleştirmek ve raporlaştırmak için bir dizi etkinlik düzenliyor. Bu etkinliklerin ardından mini raporlar yayınlıyor. 

Bugüne kadar yayınlanan bütün raporlar ise şöyle:

Olağanüstü Hal LGBTİ+’lar İçin Devam Ediyor!

Olağanlaştırılan OHAL’den Çıkış Dayanışmayla Mümkün!

Pandemi Ankara’daki LGBTİ+ Derneklerini Nasıl Etkiledi?

LGBTİ+’ları Şiddete Karşı Koruyacak Mekanizmalar İnşa Edilmeli

Çankayalı LGBTİ+’ların Dünyasına Yolculuk

1 Aralık’a Doğru: Ayrımcılık ve Damgalamaya Son!


Etiketler: insan hakları, nefret suçları, çalışma hayatı, barınma, sağlık
İstihdam