19/08/2020 | Yazar: Kaos GL

Türkiyeli ve Hollandalı queer sanatçı ve aktivistleri dijitalde buluşturan, Through The Window kapsamındaki etkinlikler 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde başlıyor.

Hollandalı ve Türkiyeli queer sanatçılar 1 Eylül’de buluşuyor  Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Türkiyeli ve Hollandalı queer sanatçı ve aktivistleri dijitalde buluşturan, dayanışma ve iş birliği olanaklarını geliştiren Through The Window projesinin online sergisi, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde projenin instagram hesabı üzerinden izleyiciyle buluşacak. 

10 Türkiyeli ve 10 Hollandalı toplam 20 sanatçının katılımıyla gerçekleşecek olan dijital serginin sanatçıları şöyle: Akış Ka, Albertina Sybila, Ateş Alpar, Bulut B. Sezer, Efemine, Fırat Uran, Gayatri Kodikal, Jaleh Nezamdoustroudsari, Joy Brandsma, Khadija El Kharraz Alami, Magda On Curve, MAKHism, Meltem Sarıkaya, Mini Maxwell, Mira Thompson, Özgür Can Taşçı, Paula Chaves Bonilla, Prins Chris, Ugemfo, Vinita Gatne.

Parti’de kimler olacak?

Aynı gün Shishani Vranckx, Esra Ozban ve Sanne Pols’un konuşmacı olarak katılacağı “Gösterişli Queerler” başlıklı söyleşinin hemen ardından Hollandalı ve Türkiyeli DJ'lerle devam edecek olan kapanış partisi, Club CoWed'in zoom hesabı üzerinden izlenebiliyor olacak. Dijital kabinde discourse, Sky Deep, Mx. Sür ve Ece Özel’in yer alacağı partiye ve söyleşiye ait Zoom linki, etkinlik gününde projenin ve Club CoWed'in instagram bio'larında paylaşılacak.

Sadece instagram hesabı üzerinden takip edilecek olan Through The Window, Türkiyeli ve Hollandalı sanatçılar arasında oluşturmaya çalıştığı kültürel ağı ve dayanışmayı projenin ardından da sürdürmeyi hedefliyor. 

 


Etiketler: kültür sanat, yaşam
nefret